Ved utgangen av april var det registrert 27.000 elbiler i Norge, og vi er dermed det første landet i verden hvor elbiler utgjør mer enn én prosent av bilbeholdningen. Det ble kjent da regjeringen onsdag la frem revidert nasjonalbudsjett.

Elbil-eierne representerer imidlertid slett ikke noe tverrsnitt av den norske befolkningen:

Det fremgår i detreviderte budsjettet at gjennomsnittlig bruttoinntekt i 2012 for de som eide elbil ved utgangen av 2013 var snaut 900 000 kroner.

Gjennomsnittsinntekten for de som eier bensin— eller dieselbiler var til sammenligning knapt 500 000 kroner.

— Dette er i ferd med å endre seg, og elbil er i stadig mindre grad forbeholdt de rike. Vi er nå i ferd med å få et velfungerende bruktmarked også for elbiler. Det er viktig, sier Snorre Sletvold, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Det var Dagens Næringsliv som først skrev om elbileiernes lønn onsdag.

Elbil-boom gir lavere inntekter

At stadig flere nordmenn kjøper elbil får nå også konsekvenser for statens inntekter.

— Hvis elbilsalget holder seg på nivå med de første fire månedene i 2014, vil inntektsbortfallet dette året være 3-4 milliarder kroner, mot én milliard i fjor, sa finansminister Siv Jensen på onsdagens pressekonferanse ved fremleggelsen av budsjettet.

Bompengefritak, gratis offentlig parkering og muligheten til å bruke kollektivfeltet er viktige insentiver staten har innført for å få folk til å kjøpeelbiler. Dette var en del av klimaforliket fra 2012. Støttetiltakene skal i utgangspunktet vare til 2017 eller til det er 50.000elbiler på norske veier.

Snorre Sletvold, generalsekretær i Norsk Elbilforening.

Ved utgangen av april var det registrert 29.000elbiler i Norge, og ved utgangen av året kan det rulle så mange som 40.000elbiler på norske veier.I de fire første månedene av 2014 ble det solgt om lag 6500 elbiler i Norge. Det utgjorde i overkant av 13 prosent av alle nye personbiler, og andelen i mars var på hele 20 prosent.

— Veksten skyldes nok at det har blitt flere modeller å velge i, samt «kompis-faktoren»: mange har etter hvert venner, kolleger og naboer som kjører elbil og som synes det fungerer godt, sier Snorre Sletvold i elbilforeningen.

Til tross økningen, utgjørelbiler fortsatt under 1 prosent av personbilparken i Norge.

Det er i og rundt de største byene at elbil er klart mest utbredt. 45 prosent av registrerte elbiler i Norge, finnes i Oslo og Akershus.

Endring i avgiftene

Siv Jensen kunne onsdag konkludere med at veksten i elbiler viser at lavere avgifter virker. Hun vil imidlertid ikke si om regjeringen vil forsøke å endre avgiftssystemet før den bebudede gjennomgangen i 2017. — Men regjeringen har varslet en gjennomgang av hele bilavgiftssystemet, sa hun til pressen onsdag.

- Vi forstår finansministeren slik at regjeringens politikk står fast, og det betyr at 2017 er det viktigste, ikke grensen på 50 000 biler, sier Sletvold i Norsk Elbilforening.

Opplysningsrådet for Veitrafikken tror vi vil nå grensen på 50 000 biler lenge før 2017. — Det er ingen grunn til at salget avelbiler skal gå vesentlig ned de neste månedene. Det betyr at vi trolig vil nå den magiske grensen på 50.000 biler neste år. Da er det varslet en politisk gjennomgang avelbil-fordelene, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen trakk i Stortinget onsdag også frem pris som en grunn til at elbilfordelene bør ses på.

– Teknologiutviklingen reduserer prisene og gir dermed mindre behov for økonomisk stimulans, sier han.