— Nærmeste familie var i huset da drapet skjedde, sier Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen, til Fædrelandsvennen søndag ettermiddag.

Det var VG som meldte dette først.

Pedersen vil imidlertid ikke kommentere om noen av familiemedlemmene var øyevitner til drapet.

Fredag kveld klokka 20.50 gikk drapsalarmen da Agder politidistrikt fikk melding om en alvorlig hendelse i en bolig i Songdalen. Da politiet kom til stedet ble det funnet en død kvinne. Kvinnens 49 år gamle ektemann meldte seg selv til politiet en time senere. Mannen ble pågrepet av egen vilje og siktet for drap. Han ble avhørt i omkring to timer natt til lørdag, og har erkjent å ha forvoldt konas død. Utover helga har politiet avhørt flere vitner.

Terje Pedersen, lensmann i Søgne og Songdalen. Foto: Tormod Flem Vegge

— Vi har avhørt voksne barn av avdøde og tiltalte, samt andre nære familiemedlemmer, som har vært vesentlige for å få en oversikt situasjonen, sier Pedersen.

Har sikret spor

Undersøkelsene på åstedet er nå avsluttet, men ifølge Pedersen kommer boligen til å være avsperret en god stund fremover.

Politiets kriminalteknikere har jobbet med å sikre spor i boligen siden natt til lørdag.

— Jeg kan ikke si noe annet enn at det er gjort tekniske funn. Åstedet var inntakt, bortsett fra det som var påvirket av forsøket på å redde liv. Det som var av tekniske spor er sikret.

- Er det brukt våpen?

— Alle vitnene er ennå ikke avhørt, så dette må ligge på vent, svarer Pedersen, som ikke vil gå nærmere inn på detaljer.

Ukjent motiv

Motivet for drapet er fortsatt ukjent.

— Vi har en forklaring fra siktede, men vi har ikke et klart motiv helt ennå, sier Pedersen.

Politiet opplyser at de begynner å få klarhet i hva slags våpen som er brukt til drapet. Her er en av politiets krimteknikere på stedet natt til lørdag. Foto: Thomas Hegna

Politiet har i løpet av helga dykket ned i hva 49-åringen gjorde fra tidspunktet AMK mottok melding om en alvorlig hendelse i boligen klokka 20.50 og fram til mannen meldte seg på Kristiansand politistasjon klokka 21.50.— Vi har brukt tid på å kartlegge den siktedes bevegelser etter drapet og fram til han meldte seg til politiet. Det begynner vi å få en god oversikt på nå, sier lensmannen.

- Hva skjer videre nå?

— Det blir en del vitneavhør utover neste uke, så må vi vurdere om vi skal avhøre siktede igjen. I tillegg er det en del dommeravhør som vi må vurderes tatt med de små barna. Fem av barna er under 16, sier lensmannen.

Den drepte kvinnen og hennes siktede ektemann hadde ni barn sammen. Åtte av dem bor i Norge og den siste i utlandet.