Det er et godt forslag! Selv kunne jeg tenke meg å gi en blomsterbukett til havnestyret når de begynner å gjøre jobben sin. Norsk institutt for luftforskning har advart mot at forurensing av luften i Kristiansand ligger over målsetningsverdiene. Det skyldes bl.a. utslipp fra industrien. Samtidig har EFTA-domstolen avsagt dom mot Norge for at luftkvaliteten i storbyene våre er for dårlig. Dette burde være et varsel for alle politikere, til og med i Demokratene. Mennesker som vokser opp i byen vår fortjener å kunne puste ren luft i lungene sine! Salvesen anklager meg for å ha bidratt til forurensing i de årene jeg arbeidet for et godt kinotilbud i Kristiansand. Jeg tror politikere i Demokratene kan være ganske trygge på at de kulturbrukerne som besøker Kvadraturen med bil, ikke lar bilen bli stående på tomgang mens de er på kino!

Les også: Miljøbløfferen Benestad

— Burde møtte dem med blomster og konfekt

- Dette skipet forurenser noe helt vanvittig

• Er det ikke helt unødvendig at offshoreskipet Seven Atlantic brenner 7000 liter diesel hvert døgn for å produsere strøm - mens det ligger fortøyd i månedsvis midt i en storby i fossekraftlandet Norge? Og at eksosen slippes urenset ut i byluften?

• Hvorfor er det først når Venstre trykker på, at landstrømanlegget som havnestyret for mange år siden investerte millioner av kroner i, blir tatt i bruk?

• Hvorfor sørger ikke havnestyret for at havna skaffer seg oversikt over hvordan skip som skal ligge lenge i byen har tenkt å løse sitt energibehov?

• Forstår ikke Salvesen at en havn som har en god miljøprofil, slett ikke vil skremme vekk rederiene, men derimot fremstå som konkurransedyktig i fremtiden?

Et enstemmig bystyre vedtok som reaksjon på Venstres interpellasjon et pålegg til Kristiansand havn om å legge frem en plan for å styrke tilbudet av landstrøm. Salvesen og resten av havnestyret kan se frem til en blomsterbukett fra Venstre når miljøsatsingen er gjennomført!