— Akkurat dét tror jeg ikke har så veldig mye å si. Vi må nok uansett begge to levere bedre prestasjoner enn dette for å komme til VM, sier Birkeland - som selv har en niendeplass som best i verdenscupen denne sesongen.

- Litt seig i sporet

Fredag endte han på 26. plass i tyske Rupholding etter én bom. Han var 1.23 bak Thingnes Bø. Erlend Bjøntegaard, som kom inn som reserve for reserve for Ole Einar Bjørndalen, ble nummer 17 etter to fulle hus.

— Jeg er ikke så langt unna der jeg ønker å være, men jeg mangler fortsatt litt, sier Birkeland - som måtte trekke seg fra en verdenscuprunde før jul på grunn av sykdom.

— Hva er det du mangler?

— Jeg er fortsatt litt seig i sporet. Men dette er første løpet mitt etter nyttår, og det kan fort løsne, understreker landslagsløperen.

Sikter mot topp ti på jaktstarten

På lørdagens jaktstart øyner han imidlertid muligheter.

— Det er bare 30 sekunder opp til topp ti. Det er et godt utgangspunkt.

Han lot seg selvsagt imponere av den norske vinnertrioen, og ikke minst av Johannes Thingnes Bø, som har vært langt nede etter variable prestasjoner før fredagens seier.

— Det er litt slik han er. Det er enten eller. Jeg regnet med at han ville slå til før eller siden, sier Birkeland.

Olsbu på 25. plass

I kvinneklassen endte sørlendingen Marte Olsbu på 25. plass, også dét etter totalt én bom. Frolendingen ble med det nest beste norske jente bak Tiril Eckhoff på 17. plass. Hun hadde tre bom. Den tyske hjemmefavoritten Franziska Hildebrand vant rennet.