Det var en av Statens stråleverns ansatte som tilfeldig oppdaget den ulovlige laserbruken under et show i sommer, melder VG.

Trosset avslag

– Det ble søkt om godkjenning til å bruke hansken og dispensasjon fra krav til merking og klassifisering. Dispensasjonssøknaden ble avslått og det ble ikke innvilget godkjenning for bruken. Dette trosset Dyreparken, og det ble oppdaget tilfeldig da flere av våre ansatte var på showet i sommer, forteller avdelingsdirektør Hanne Kofstadmoen i Statens strålevern til VG.

Under forestillingen "Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant" som har gått i Dyreparken i hele sommer, bruker den onde fyrsten "Maga Kahn" hansker med fire laserpekere på hver hånd. Det er disse laserpekerne som Dyreparken anmeldes for å ha brukt.

Les også:

Kan forårsake umiddelbar øyeskade

Ifølge Kofstadmoen kan lasertypen som ble brukt i Sabeltann-showet forårsake umiddelbar øyeskade om den treffer øyet direkte, og kan gi helt eller delvis synstap.

Administrerende direktør i Dyreparken, opplyser til VG at han først fikk kjennskap til den ulovlige bruken da parken ble politianmeldt.

Les også:

— Veldig beklagelig sak

– Vi synes dette er en veldig beklagelig sak, og har brukt de siste dagene til å dykke ned i hva som har skjedd. Vi forutsatte at denne hansken har vært godkjent, ettersom vår underleverandør opplyste om dette før premieren av forestillingen, sier Aamot til VG.

Randesund politistasjon, som har mottatt anmeldelsen fra Statens strålevern, har ikke gjort noe i saken foreløpig.