canal street004.jpg

ARENDAL: — UnderStreet er rett og slett en talentscene, hvor unge artister får vist seg fram. Vi har inkludert talenter fra både Vest- og Aust-Agder, og vi tror dette blir veldig spennende, sier festivalsjef Mats Aronsen.

UnderStreet-artistene er valgt ut etter to showcaser tidligere i år, og sjangerspennet er stort. Blant årets kandidater finner du blant annet indiepop, progete jazzrock og hip hop.

canal street004.jpg

— En jury vil kåre vinneren, og dette vil bli offentliggjort på lørdagskonserten ved Pollen i Arendal sentrum. Vinneren vil få sikret en spillejobb, sannsynligvis på hovedscenen, på neste års festival, forteller han.

Nina Ugland, som også lyder artistnavnet NINV, er blant de unge lovende som opptrer på årets festival. Mange kjenner henne nok fra tv-programmet The Voice, der hun tok seg inn i topp 16 for et drøyt år siden. Hun var også finalist i Melodi Grand Prix junior i 2012. Hun ble bedt om å delta på en av showcasene etter representanter for festivalen hadde hørt henne synge på en konsert i Arendal. Hun gleder seg stort, uansett hvordan utfallet måtte bli.

— Det hadde vært veldig gøy å vinne, og varme opp for de store artistene neste år, men bare det å spille på Canal Street er en stor sjanse og mulighet for meg.

I tillegg til NINV, kjemper Sara Jørunland Berg, Anna Ulrikka Vereide, Quip Azure, Ruben Pettersen, Ada Torvik og Ingrid Dose om den gjeve premien.

Fjorårets vinnere, Mañana Mango, deler hovedscenen med storheter som Gilbert O'Sullivan og Susanne Sundfør på fredag.

Blant tidligere UnderStreet-artister finner vi navn som Jonas Alaska, Synne Sanden og Ask. Du kan se årets artister på torsdag klokka 12.00 på no9, og på fredag klokka 12.00 på Clarion Tyholmen. NINV spiller på fredagen.