Julianne Finsland og Kenneth Pedersen var glade for at bombetrusselen var falsk. Foto: Christina Østtveit
Rektor Thorkild Haus er lettet over at det var en tom trussel. – Nå er vi trygge på at systemene vårer fungerer i en slik situasjon. Foto: Christina Østtveit
Patrick Lobos og Steffen Damli roser skolen for måten de taklet bombetrusselen på. Foto: Christina Østtveit

— Da jeg så meldingen fra skolen fikk jeg sjokk, og fortalte om trusselen til foreldrene mine med en gang. Det er trist for hele samfunnet at noen kan finne på å sende ut en slik trussel, sier Kenneth Pedersen (17).

Julianne Finsland og Kenneth Pedersen var glade for at bombetrusselen var falsk. Foto: Christina Østtveit

Sammen med Julianne Finsland (16) går han inn dørene til skolen, hvor de skulle vært for flere timer siden.— Jeg ble ganske redd da jeg fikk vite om bombetrusselen. Nå håper jeg de klarer å identifisere personen raskt, forteller Finsland, som er fornøyd med hvordan skolen har informert elevene.

Torsdag morgen besluttet skolen å holde stengt fram til klokka 12.

- Skaper frykt

Det ble raskt sendt ut en fellesmelding til elever og ansatte.

«Trusselens innhold gjør at vi i samarbeid med politiet i første omgang utsetter skolestart i dag torsdag 11.02.16 til etter lunsj,» skrev assisterende rektor Finn Arne Reierson til elevene.

– Det var litt ekkelt å våkne opp til meldingen fra skolen, sier Maria Hagen og Tonje Olsen Foto: Christina Østtveit

— Man må ta dette på alvor, selv om det mest sannsynlig er tull. Det er ekkelt at det skjer her på skolen vår, sier Tonje Olsen (17).Hun og Maria Hagen (17) forteller at mobilappen er populær.

— Det er mange som bruker Jodel nå for tiden. Det er dumt at noen bruker en anonym app til å spre frykt, sier Hagen.

Elever Fædrelandsvennen har snakket med, er fornøyde med hvordan skolen har taklet situasjonen.

Falsk trussel

— De har taklet det veldig bra, og kommunisert godt med oss, sier Patrick Lobos (18), og legger til at han av og til bruker appen.

— Det er unødvendig at noen misbruker appen på denne måten. Vi har jo hørt om lignende tilfeller i Kristiansand, og jeg har faktisk tenkt tanken at det kunne skje her på skolen også.

Patrick Lobos og Steffen Damli roser skolen for måten de taklet bombetrusselen på. Foto: Christina Østtveit

— Man blir jo sjokkert, men jeg tenkte at dette bare var tull da jeg så meldingen, forteller Steffen Damli (18).Alle timer på Vennesla vgs gikk som normalt fra klokka 13 torsdag.

— Politiet vurderte dette som en falsk trussel, og klokka 11 fikk vi beskjed om at alt var trygt. Nå har vi hatt et informasjonsmøte med de ansatte, som igjen vil informere videre til elevene sine, sier rektor Thorkild Haus.

Han forteller til Fædrelandsvennen at de har hatt god dialog med politiet, og at skolens beredskapsplan har fungert godt.

Systemene fungerer

— Vi fikk varslet alle elever og ansatte via sms. Kun sju av rundt 500 elever dukket opp på skolen i morges. Vi har blitt trygge på at systemene våre fungerer.

Rektor Thorkild Haus er lettet over at det var en tom trussel. – Nå er vi trygge på at systemene vårer fungerer i en slik situasjon. Foto: Christina Østtveit

Haus kan forstå at flere av elevene opplevde hendelsen som ubehagelig.— Vi er lettet over at dette ikke var en reell trussel. Folk reagerer veldig forskjellig, og nå ligger fokuset vårt på støtteapparatet. Det er viktig at elevene får et tilbud om samtale, dersom de ønsker å snakke med noen, sier rektoren.

Stabssjef i Agder politidistrikt, Bård Austad, sier at valget om å stenge skolen ble tatt for å være på den sikre siden.

— Foreløpig har vi ingen mistenkte, men vi er optimistiske på at vi kan få en relativt rask løsning i saken. Vi har noe å jobbe ut fra, uten at jeg kan gå mer i detalj på det, sier Austad.