Lørdag fikk turneringsledelsen melding om at Burundis damelag, som består av fem personer, ikke møtte til dagens runde. I tillegg uteble en mannlig spiller på Burundis lag i åpen klasse. De seks var borte også fredag, skrev VG lørdag. Søndag kveld skrev Nordlys at også to burundiske lagledere har forsvunnet.

Damelaget og den mannlige spilleren er nå ekskludert fra turneringen, mens resten av laget i åpen klasse spiller videre med tre personer. Alle spillerne er i 20-årsalderen.

— Vi har fulgt opp saken og forsøkt å finne ut av det. Vi har ingen informasjon om hvor spillerne befinner seg, sier assisterende turneringsdirektør for sjakk-OL, Morten Sand, til Nordlys.

På en pressekonferanse søndag kveld opplyste sjakk-Ols pressesjef Morgan Lillegård at arrangørene ikke foretar seg noe mer i saken. Han uttaler overfor iTromsø at det er uvanlig, men ikke ulovlig at spillere plutselig avslutter turneringen. To av dem bodde på et hotell, mens resten var innlosjert i et hus i Tromsø. Boligen var søndag tom. Saken ligger nå hos politiet.

— Politiet er informert om hendelsen, men den er ikke anmeldt, sier Lillegård til NRK. (©NTB)