Promillen ble i en blodprøve målt til 2,02 drøyt 40 minutter etter kjøreturen. Med politiet på hjul gikk ferden fra sentrum til Marviksveien, St. Olavs vei, Johan Øydegards vei, Marviksveien, Østre Ringvei, E 18 vestgående, Oddernestunnelen, Baneheitunnelen og Festningsgata før mannen ble stoppet i Kristian IVs gate.

Politiet fikk raskt tatt seg inn passasjerdøren da bussen var blitt stoppet, og hadde fort kontroll på den domfelte 30-åringen. Foto: Baard Larsen

— Kjøring med buss i Kristiansand sentrum med en promille på 2,02 innebærer et betydelig skadepotensial, fastslår tingretten om den farlige ferden noen timer før vi gikk inn i 2014. Jakten foregikk med blålys og sirener. Til tross for dette var det flere farlige situasjoner underveis når bussen byttet kjørefiler.

Fjerde gangen

— Siktede er domfelt tre ganger før for kjøring i påvirket tilstand og har ni tidligere dommer for kjøring uten gyldig førerkort, står det å lese i dommen.

Under kjøreturen nyttårsaften hadde ikke 30-åringen fra Evje gyldig førerkort for buss.— Jeg erkjenner alle forhold, sa siktede da tilståelsessaken var oppe for tingretten i Kristiansand nylig.

Må sone

— Straffen settes til 30 dagers fengsel. Domfelte må også betale erstatning til Nettbuss Sør på 80.489,36 kroner, er rettens konklusjon.

— Jeg har ikke noen bemerkninger til kravet eller beløpets størrelse, sa domfelte i sin rettslige forklaring.Retten har også vist til at 30-åringen i januar i år ble dømt til ti måneders fengsel og gjennomføring av et promilleprogram, i forbindelse med en annen sak.