Dermed ser senatoren fra Vermont ut til å ta igjen noe av det store forspranget Hillary Clinton har i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

— Vi har nettopp vunnet delstaten Washington. Det er det momentum handler om. Ikke la noen si til deg at vi ikke kan vinne nominasjonen eller at vi ikke kan vinne presidentvalgkampen. Vi skal gjøre begge deler, sa Sanders da han talte til sine tilhengere i byen Madison i Wisconsin etter at de første tallene var klare lørdag kveld.

Etter at alle stemmene i Washington er talt opp, får sanders 72 prosent av stemmene og Clinton 27 prosent. Så langt er det klart at Sanders får 25 og Clinton 9 av de til sammen 101 delegatene som skal fordeles i delstaten.

Også i Alaska, hvor 16 delegater skal fordeles, har Sanders vunnet stort. Det endelige resultatet ble 81 prosent til Sanders mot 19 prosent til Clinton. Dermed får Sanders 13 delegater og Clinton 3. Lørdagens siste nominasjonsmøte ble holdt i Hawaii. Opptellingen viser at Bernie Sanders har sikret seg seier også her. Så langt er 17 delegater fordelt til Sander og 8 til Hillary Clinton. (©NTB)