OSLO: PST har i dag pågrepet en person i forbindelse med YouTube-videoen med truende innhold, skriver PST på Twitter klokken 16.08, melder Aftenposten.no.

Ifølge ABC Nyheter er det 26 år gamle Mohyeldeen Mohammad som er arrestert.

Det skal ha skjedd hjemme hos ham i Larvik tidligere onsdag. PST ønsker ikke å si noe om hvem som er pågrepet.

— Vi har ikke mulighet til å bekrefte hvem dette er.

- Svineri

— Han ble pågrepet tidligere i dag for trusler, i forbindelse med videoen. Han sitter nå i avhør, sier Siv Ahlsén i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

For to uker siden deltok han i en demonstrasjon foran Stortinget sammen med blant andre Arfan Bhatti.

Overfor Østlands-posten reagerer Bhatti på denne måten:

- Svineri av PST. Dette er hersketknikk mot muslimer, sier Bhatti til ØP-nett. Han vil ikke si om han har noen tilknytning til videoen, men sier han støtter budskapet.

- Nekter straffskyld

Advokat John Christian Elden bekrefter overfor Dagbladet at det er den mye omtalte Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad (26) som er pågrepet i dag.

— Han nekter skyld og mener det er et paradoks at sikkerhetspolitiet pågriper ham for hans rolle i en demonstrasjon som Oslo-politiet beskyttet, sier Elden til Dagbladet.

Overfor Aftenposten.no utdyper Elden:

— Politiet har ikke varslet at de vil be om varetektsfengsling, bare at de ønsker å avhøre min klient, Elden.

PST sier at det er videoen - ikke demonstrasjonen - som førte til pågripelsen i dag.

25-åringen markerte seg i nyhetsbildet 2010 i forbindelse med demonstrasjonene som oppsto etter at Dagbladet trykket en karikaturtegning av profeten Muhammed.

Under et arrangement på Universitetsplassen i Oslo 10. februar 2010 sa han blant annet i sin appell: «Når vil norske myndigheter forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for seint. Kanskje ikke før vi får et 11. september på norsk jord. Dette er ingen trussel, det er en advarsel».

Reaksjonene på uttalelsene hans var kraftige, også i muslimske miljøer, som tok avstand fra appellen.

I forrige uke ble det kjent at han i romjula ble deportert fra Tunisia. Han mente at det var PST som sto bak.

- Sitter fengslet

For to uker siden pågrep PST en 21-åring fra Skien siktet for å ha produsert og lagt ut en trusselvideo.

Han ble varetektsfengslet for to uker i Nedre Telemark tingrett, men hans forsvarer John Chr. Elden påkjærte avgjørelsen til Agder lagmannsrett.

Det var i januar YouTube-videoen ble kjent.

Videoen, med arabisk musikk i bakgrunnen, viser bilder av blant annet statsministeren stigende ut av en stridsvogn, utenriksministeren i møte med norske soldater samt kronprins Haakon mens han hilser på norske militære styrker.

Teksten som ruller over skjermen på norsk lyder blant annet «Å Allah, ødelegg dem og la det være smertefullt.» og «Å mektige, vis dem helvete».