KAUHAJOKI: Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som er drept, men det skal være snakk om flere dødsofre. Ifølge politiet er ti personer sendt til sykehus med skader.

— Flere personer er døde, bekrefter byens borgermester, Antti Rantakokko, overfor Reuters.

En av skolens lærere opplyser til den finske rikskringkastingen YLE at et titall elever er truffet av skudd.

Ifølge avisen Iltalehti begynte en 22 år gammel mannlig elev å skyte rundt seg i en av bygningene på Sydbottens yrkesinstitut ved 11-tiden tirsdag formiddag. Vel en time etterpå stilnet skytingen. Da hadde gjerningsmannen tatt sitt eget liv.

Det ble også meldt brann i skolen, og mannskaper fra brannvesenet og politiet bekrefter overfor finske medier at de ble møtt av tykk røyk inne i skolebygningen.

Ifølge skolens rektor hadde gjerningsmannen tatt med seg sprengstoff til skolen. Vaktmesteren på skolen opplyser at han så mannen bar på en stor svart veske, og at han bar på et håndvåpen.

Skytteren trolig tidligere elev

Journalist Timo Huovinen opplyser til CNN at de har opplysninger om at skytteren er en 22åring som skal ha skutt seg selv. Han forteller også at gjerningsmannen har lagt ut videoer av seg selv på You Tube, ifølge Aftenposten.no.

En mann i 20-årene som ifølge Vasabladet er tidligere elev ved skolen, har lastet opp flere videoer av seg selv med et skytevåpen på You Tube. Den eldste videoen er tre uker gammel, mens den nyeste er lagt ut for fem dager siden.

Ved siden av videoen er det lagt ut en tekst der det blant annet står: «Whole life is war and whole life is pain. And you will fight alone in your personal war.»

I november i fjor ble åtte personer drept da en 18-åring åpnet ild på en videregående skole i Tusby sør i Finland. Etterforskningen av denne skoleskytingen viste at gjerningsmannen hadde planlagt angrepet i flere måneder.

KYTEDRAMA: Flere personer skal være drept i en skyteepisode ved en yrkesskole i Kauhajoki i Finland. Foto: Kystatlas. Saken oppdateres.