En stor kolleksjon av Micheal Jacksons eiendeler fra Neverland skal auksjoneres bort ved Julien's Auction i Beverly Hills 22. april. Det er ventet at auksjonen skal dra inn rundt 10 millioner norske kroner.

– Eksentrisk samling

Darren Julien, leder ved Julien's, sier til New York Post:

– Michael Jackson har vært en samler av alle mulige ting. Vi har aldri før sett en så bred og eksentrisk samling som dette.

«Kongeportrett»

Popstjernen selger unne flere enn 2000 personlige eiendeler fra sin Neverland Ranch. Blant annet et «kongeportrett» fra 1995 av Jackson selv i et dronning Elisabeth-aktig kostyme, mens han holder en silkepute med en kongekrone oppå. Bildet er verdsatt til omkring 40.000 kroner.

Gull og glitter

En gullmalt trone skal også være for salg for omkring 17.000 kroner.

En 1999 modell Rolls-Royce Silver Seraph limo, med gullbelagt interiør som popstjernen selv fikk laget, skal også auksjoneres bort.

– Den ser ut som noe kongelige ville kjørt i, sier Julien.

Hansken

Den glitrende hvite hansken Jackson hadde under sine «Billie Jean»-opptredener, er anslått til en verdi av 90.000-100.000 kroner.

Portene til Neverland skal også auksjoneres bort. De vil de ha godt 140.000 kroner for.

Michael Jackson har selv gitt auksjonen sin velsignelse.

Jackson må selge unna for å betale gjeld.

Måtte selge

Investorer ved Sycamore Valley Ranch Co, en joint venture mellom Michael Jackson og datterselskap av Colony Capital LLC, ble enige om å ta over sangerens Neverland-gjeld på rundt 17 millioner kroner, etter at Jackson ikke klarte å finansiere den årlige driften av eiendommen.