Søndag kveld amerikansk tid er det klart for den 25. årlige Video Music Awards som for første gang på ti år blir arrangert i LA. Den engelske komikeren Russell Brand er vert og bare det kan være nok til å bringe de første skandalene fra lokalene i Paramount Pictures Studios.

PS! VMA blir sendt direkte på norsk MTV natt til mandag fra klokka 02-05. Så det er bare å finne fram pulverkaffen. Sendingen sendes også i reprise tirsdag, lørdag og søndag.

Her er noe av de største temaene før showet:

SHOWET:

Noen smakebiter:

Christina Aguilera som nettopp har sluppet sin siste singel «Keeps Getting Better», skal i stedet framføre «Genie in a Bottle» fra 1999. Showet blir del av en markering av VMAs mest minnerike stunder. Nummeret blir hennes første siden hun fødte sønnen Max i januar.

«I Kissed a Girl»— Katy Perry skal gjøre en cover av Madonnas «Like a Virgin».

Kid Rock deler scene med Lil Wayne ?

Pink skal framføre «So What (I'm still a rock star)» og ifølge bloggene på MTV.com skal hun seile ned på scenen i et silkerep i det som beskrives som «West Side Story møter Cirque de Soleil møter 'Street Fighter'».

Rihanna og T.I holder sceneshowet til «Live Your Life» så hemmelig at det må være noe sensasjonelt i gjære. Mye hvit ansiktssminke og hårspray er noe av ingrediensene, røpes det.

Ett år etter at Kanye West sverget på at han aldri skulle delta på VMAs igjen, er han tilbake. Denne gangen skal han avrunde den store kvelden. Rapperen var illsint for at han måtte opptre på en liten scene og hevdet at MTV utnyttet Britney Spears da de ville ha henne til å opptre. PS! Kanye vant heller ingen priser i fjor.

BRITNEY SPEARS:

Britney Spears får æren av å åpne hele festivitasen. Det påstås hardnakket at hun ikke skal opptre, så det blir altså ikke noe forsøk på å gjøre godt igjen for det skandaløse dansenummeret i fjor. Opptredenen skulle bli hennes store comeback, men da mimingen til «Gimme More» ikke var presis og dansestegene i utakt, brast en skuffet popprinsesse i tårer bak scenen. (Se videoklipp nederst i saken)

«Piece of Me» er nominert til tre priser for beste kvinnelige video, beste popvideo og årets video. Men Spears har vært nominert 17 ganger tidligere uten å vinne.

Madonnakysset (2002), Pyton-slangen (2001) og nesten-naken-Britney i (2000) er andre gylne Britney-øyeblikk. Oppladningen i år har vært lekkasjer fra moren Lynne Spears nye bok. Her blir Britney kraftig utlevert. Vil hun gjøre et nummer ut av dette?

DE SOM PRESENTERER:

VMA er Jay-Z-nachspiel og plateslipp på en og samme dag for A-listekjendisene. I tillegg til de rå sceneshowene får vi også se: Michael Phelps, Miley Cyrus, Lindsay Lohan, Ashlee Simpson, Scarlett Johansson, John Legend, Kobe Bryant, Leona Lewis, Paris Hilton, Slash, Taylor Swift, Shia LaBeouf, Ciara, Jamie Foxx og Chace Crawford. Puh!

DE NOMINERTE:

Årets video

Chris Brown «Forever»

Jonas Brothers «Burnin Up»

Pussycat Dolls «When I Grow Up»

Britney Spears «Piece of Me»

The Ting Tings «Shut Up and Let Me Go»

Beste kvinnelige video

Mariah Carey «Touch My Body»

Katy Perry «I Kissed A Girl»

Rihanna «Take A Bow»

Jordin Sparks «No Air»

Britney Spears «Piece of Me»

Beste mannlige video

Chris Brown «With You»

Flo Rida «Low»

Usher «Love In This Club»

T.I. «No Matter What»

Lil Wayne «Lollipop»

Beste hiphop-video

Mary J. Blige «Just Fine»

Lupe Fiasco «Superstar»

Lil Wayne «Lollipop»

Flo Rida «Low»

Kanye West «Homecoming»

Beste popvideo

Danity Kane «Damaged»

Jonas Brothers «Burnin Up»

Panic at the Disco «Nine in the Aftennoon»

Britney Spears «Piece of Me»

Tokio Hotel «Ready, Set, Go»

Beste rockevideo

Fall out Boy «Beat it»

Foo Fighters «The Pretender»

Linkin Park «Shadow of the Day»

Paramore «crushcrushcrush»

Slipknot «Psychosocial»

Beste nykommer

Miley Cyrus «7 Things»

Katy Perry «I Kissed A Girl»

Jordin Sparks «No Air»

Taylor Swift «Teardrops on «My Guitar»

Tokio Hotel «Ready, Set, Go»

Beste dans i video

Chris Brown «Forever»

Danity Kane «Damaged»

Madonna «4 minutes»

Ne-Yo «Closer»

Pussycat Dolls «When I Grow Up»

Foto: MTV/Scanpix
Foto: EPA/Scanpix
Foto: Scanpix
Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix