Pyeongchang: I tillegg endte Alexander Os på fjerdeplass. Dermed toppet de fire norske løperne som var i aksjon lørdag, resultatlisten på sprinten.

– Dette var helt fantastisk. Vi savnet Emil (Hegle Svendsen), men de andre gutta gjorde det vanvittig bra, sa gullvinner Bjørndalen til NRK.

Bjørndalen tok sitt ellevte VM-gull i karrieren og har nå 85 verdenscupseirer (inkludert én i langrenn). Han er dermed bare én seier fra Ingemar Stenmarks legendariske rekord. Simostranda-ekspressen skjøt to bom, men vant 1,2 sekunder foran Berger.

– Det var et spesielt løp. Det var tungt å gå, selv om jeg hadde litt bedre føre enn konkurrentene. Det var veldig løst, sa Bjørndalen.

Revansj for Berger Lars Berger ble opprinnelig vraket til sprinten, men steppet inn da Emil Hegle Svendsen, en av de store forhåndsfavorittene, valgte å stå over fordi han følte seg slapp. Berger skjøt også to bom, men var som vanlig lynrask i sporet. Han avsluttet sterkt og var nær å slå Bjørndalen, som kjørte forsiktig i den siste utforkjøringen.

– Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle «tryne» fra seieren, men det holdt på å koste meg seieren, sa Bjørndalen.

Ikke mindre imponerende var veteranen Hanevolds bronseløp. 39-åringen viste at han fortsatt kan levere. Asker-løperen skjøt feilfritt og var 12,5 sekunder bak Bjørndalen i mål.

Alexander Os kom på fjerdeplass etter at han skjøt én bom på stående. Han var 12,1 sekunder fra en plass på seierspallen.

Dermed har de norske løperne et fantastisk utgangspunkt foran søndagens jaktstart.