OSLO: Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) understreket i sin minnetale at terror ikke må få bringe de frie formidlerne til taushet. Han beskrev Thomassen som en journalist med stor integritet, en sannhetssøker som var klar og fokusert i det han skrev.

— Carsten Thomassen gjorde verden mer begripelig. Vi som opplevde terrorhandlingen i Kabul, vil være merket for alltid, sa utenriksministeren.Bisettelsen, som begynte klokken 13 torsdag startet med at sangen "Perfect Day" av Lou reed ble spilt, skriver VG Nett.

Det er plass til 450 mennesker i kirken, og alle plassene var fullsatt. Blant de som ønsker å ta et siste farvel med Thomassen er flere av hans kollegaer i Dagbladet, politikere og medieprofiler.

Familien til Thomassen, hans nære venner og de nærmeste kollegene sitter på de første radene i kirken. Fra den nærmeste familien vil samboeren Ellen Hofsvang, faren Caspar Thomassen og broren Iver Thomassen holde minnetaler. Prost Trond Bakkevig ledet bisettelsen.

- Uerstattelig

  • Vi savner deg så forferdelig mye hjemme. Du var uerstattelig, sa samboer Ellen Hofsvang i sitt minneord.

  • Han var noe så sjeldent som en idealist med sterk rettferdighetsfølelse, sa sjefredaktør i Dagbladet, Anne Aasheim i sitt minneord.

Ett minutts stillhet

Klokken 12 i dag ble det ved mediehuset Fædrelandsvennen i Kristiansand avholdt ett minutts stillhet til minne om Carsten Thomassen.

Sjefredaktør Hans-Christian Vadseth fortalte de ansatte i nyhetsredaksjonen at redaksjonsledelsen og klubben i fellesskap har, etter familiens eget ønske, besluttet å gi en økonomisk gave til et fond. Fondet skal sørge for at journalister som arbeider utenriks får sikkerhetstrening.

Thomassen ble hardt skadet under terrorangrepet på Hotel Serena i Kabul mandag 14. januar. Thommasen døde senere samme dag på operasjonsbordet på et feltsykehus i Kabul.

Thomassen etterlater seg samboeren Ellen Hofsvang (41) og deres to døtre, Aurora (9) og Eiril (4).