ARENDAL: — Jeg er hjemmeværende husmor med det fulle og hele ansvaret for tre barn. Jeg var ikke til stede da drapet skjedde, sa kvinnen til Aust-Agder tingrett i dag.

I går kom stefaren til den drapstiltalte 25-åringen med svært oppsiktsvekkende opplysninger da han fortalte at tiltaltes tidligere samboer var involvert i drapet. Stefaren hevdet overfor fvn.no at det var ekssamboeren som stod for selve drapet, og at hun hadde bedt tiltalte om hjelp til å flytte liket. Kvinnen skulle, ifølge stefaren, også ha framsatt trusler mot 25-åringen. Truslene skulle gå ut på at kvinnen skulle sørge for å få tatt 25-åringen av dage hvis han ikke påtok seg ansvaret for drapet.

Les også: Stefaren mener 25-åringen ble truet til å tilstå

Disse opplysningene gjorde at retten ba politiet gjøre ytterligere etterforskning. Politiet i Arendal hadde derfor tre vitner inne til avhør på politistasjonen tirsdag kveld.

Da den tidligere samboeren forklarte seg, ville dommeren vite når hun hadde møtt tiltalte i den aktuelle perioden før og etter drapet 14. februar.

Kvinnen forklarte at hun møtte tiltalte en gang i begynnelsen av januar, og at hun ikke møtte ham før i slutten av februar da det endte med å varsle politiet.

I retten forklarte stefaren at ekssamboeren skal ha vært hos tiltalte i midten av februar. Da dommeren konfronterte henne med disse opplysningene svarte hun at det kan ha skjedd.

Kvinne forklarte også at hun var blitt truet etter at hun gikk til politiet og fortalte at det lå et lik i kottet i Parkveien. Dette gjorde hun litt over to uker etter drapet skal ha skjedd.

Ifølge kvinnen skal truslene ha kommet fra stefaren til tiltalte.

Retten hadde også inne to andre vitner for å gi sin forklaring. Årsaken var at stefaren navnga vitnene, og sa at disse hadde formidlet trusler mot tiltalte.

Begge disse vitnene avviste påstandene.