OSLO: Olaisen sang Tori Kellys «Dear No One», samme sang som tok henne videre i showcase-runden i august. Denne gangen slo hun seg hakket mer løs på scenen, og supplerte også med dans.

– Det var mye mer jobb denne gangen, sa en andpusten Ylva etter opptredenen.

Artistutvikler Marion Ravn i dommerpanelet lovpriste Olaisen forrige gang hun sang «Dear No One», og gjentok hyllesten fredag kveld.

– Første gang blåste du meg av banen. I dag gjorde du det igjen. Du er en stjerne, og du hører hjemme på den scenen der, sa Ravn.

Duett med «Vinni»

I tillegg sang hun Paperboys’ «Find My Way» sammen med Øyvind «Vinni» Sauvik, og høstet igjen lovord fra dommerne.

Olaisens artistutvikler Espen Lind spår 16-åringen en lang karriere som artist.

– Du har kommet utrolig langt fra første audition. Du har vært god hele tiden, men er blitt tryggere, mer proff og tar eierskap på scenen. Du framstår som en ferdig artist, sa Lind til Olaisen.

I semifinalen møtte Olaisen Thosebricks og Skei & PT. Sistnevnte trakk det korteste strået, og Olaisen møter Thosebricks i finalen på Chateau Neuf neste lørdag.

Allerede i oktober signerte Olaisen platekontrakt med Universal, og har i løpet av konkurransen gitt ut flere låter som kan strømmes på Spotify. Antallet avspilninger på Spotify legges sammen med seerstemmene, og avgjør hvem det er som går seirende ut av konkurransen.

Dersom Olaisen stikker av med seieren i TV 2-programmet neste lørdag, får hun også et musikkstipend på 500.000 kroner og rådgivning fra Music Norway.