Slektningen tilhører Sinaloa-kartellet, det mexicanske narkotikakartellet, som ledes av «El Chapo». 29 år gamle Jesus Alfredo Guzman Salazar ble sluppet fri sammen med fem andre menn, som også ble bortført fra en eksklusiv bar og restaurant i feriebyen Puerto Vallarta mandag.

— De forhandlet hele tiden, men nå er de frie og i god behold, sier kilden, som ønsker å være anonym av hensyn til egen sikkerhet. Han sier noen av dem som ble bortført allerede er tilbake i delstaten Sinaloa.

Guzman junior, som også spiller en viktig rolle i kartellet som styres av den fengslede faren, er selv ettersøkt på bakgrunn av en arrestordre fra 2009. Basert på overvåkingsvideoer kunne påtalemyndigheten bekrefte at 29-åringen var en av dem som ble bortført av væpnede menn. Myndighetene mistenker at kidnapperne tilhører det rivaliserende kartellet Jalisco Nueva Generacion.

Riksadvokaten i Mexico har ikke kommentert meldingen om at de bortførte mennene er sluppet fri, annet enn med å si at saken fortsatt etterforskes. (©NTB)