Paret ble skilt i 2002, og har kranglet heftig om foreldreretten til datteren Ireland siden.Nå anklager Alec Baldwin henne for å sabotere samværsretten hans, noe som vil innebære forakt for rettens avgjørelse. Fredag beordret høyesterettsdommer Robert A. Schnider henne til å møte i retten i oktober for å svare på anklagene.

Baldwin hevder nemlig at ekskona holdt tilbake vesentlig informasjon om datteren, blant annet om perioder hvor nå 11 år gamle Ireland kunne bodd hos ham mens moren jobbet utenbys. Han påstår også at Basinger ved en anledning ikke hadde fortalt ham at datteren var skadd og måtte til lege.

— Dette er ingenting annet enn trakassering. Disse beskyldningene er besnærende, men Kim ser frem til å ta til motmæle, sier Kim Basingers advokat, Neal Hersh.

Basinger og Baldwin møttes i 1990, giftet seg i 1993, fikk datteren i 1995 - og skilte lag i 2000. Skilsmissen ble endelig i 2002. Det har haglet med gjensidige beskyldninger. Baldwin hevder at ekskona setter datteren opp mot ham, og beskylder også rettsvesenet for å være imot fedre som ham. Det er nemlig Basinger som har foreldreretten.

Basinger på sin side har sagt at eksmannen har følelsesmessige problemer, og prøver å snu saken mot henne - i stedet for å se hva som er best for datteren. Blant annet gikk hun rettens vei for å stoppe bokplanene hans. Baldwin aktet å skrive bok, selv om paret tidligere har blitt enige om å spare datteren for foreldrenes offentlige skittentøyvask. (©NTB)