KRISTIANSAND: — Det blir ingen filming i Norge. Dette er en eksotisk historie, der Kaptein Sabeltann drar ut på de sju hav, til et rike langt, langt borte. Derfor er vi avhengige av spesielle omgivelser og fasiliteter, sier Terje Formoe, Kaptein Sabeltanns «far».

Oppstart i september

Onsdag neste uke starter opptakene av familiefilmen «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». Mandag reiser Formoe til England for å bli med på oppstarten av filminnspillingen, som skal foregå i land på tre kontinenter, i England, Marokko og Thailand.

Terje Formoe. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Publikum skal oppleve filmen som om de tar del i Kaptein Sabeltanns virkelige liv. Det nytter ikke å filme dette på Grashavet i Dyreparken. Vi må ut på det åpne havet, for å skape et storslått, troverdig eventyr, fortsetter Formoe, som synes prosjektet er «uhyre spennende».- Jeg sitrer av glede og forventing. Drømmen om å lage en skikkelig kinofilm er i ferd med å bli en virkelighet.

I filmen skal publikum møte Kaptein Sabeltann om bord i sjørøverskuta Den Sorte Dame. Pinky og hans venninne Ravn blir med på en reise fra sjørøversmugene i Abra Havn til det fargerike og eksotiske Lama Rama. Der jakter de på Kong Rufus’ sagnomsuste skatt.

- Ambisjonene øker

I mai skrev Fædrelandsvennen at budsjettet til barnefilmen var på 38,3 millioner kroner. Nå har budsjettet økt til 48,7 millioner kroner.

— Ambisjonene øker. Noen av Norges flinkeste filmfolk er med i prosjektet, både foran og bak kamera, og alle er innstilt på å lage en veldig bra film, sier Formoe om budsjettøkningen på over 10 millioner kroner.

Internasjonal lansering?

Kyrre Haugen Sydness skal spille Kaptein Sabeltann. I tillegg er blant andre skuespillere som Anders Baasmo Kristiansen, kjent fra «Kon Tiki», Jon Øigarden og Pia Tjelta med i filmen. Produksjonsselskapet Storm Films står bak filmen, mens Disney skal distribuere den.

— Blir det internasjonal lansering av filmen?

— Jeg ønsker ikke å selge skinnet før bjørnen er skutt, men det er en mulighet. Vi laget jo en tv-serie om Kaptein Sabeltann i 2010. Den er foreløpig solgt til Argentina, Belgia, Sverige, Finland og Island.