Hvis Flyklagenemnda mener at forsinkede Dreamliner-passasjerer har rett på full kontantkompensasjon på 600 euro (rundt 4.900 kroner), kan millionene strømme ut av Norwegians konto, skriver Dagbladet.

Kontantkompensasjonen kommer i tillegg til mat og hotell og gjelder for forsinkelser over tre timer. Et forsinket og fullsatt Dreamliner-fly alene kan utløse en kontanterstatning på 1,5 millioner kroner.

Pengene utbetales for distanser over 3.500 kilometer, og dermed kommer begge langdistanseflygingene til New York og Bangkok inn under regelen.

Norwegian har imidlertid fraskrevet seg ansvaret for kontantkompensasjon fordi de mener omstendighetene er ekstraordinære, og har derfor ikke godtatt ett eneste krav så langt.

— Vi kommer til å forholde oss til vedtak i Flyklagenemnda dersom det skulle komme opp noen tvistesaker der, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagbladet.

Ifølge tall VG har innhentet fra Avinor har 73 av Norwegians 97 langdistanseflyginger vært forsinket fram til utgangen av september.

Direktør Lars Forsdahl i hovedorganisasjonen Virke mener at Norwegian ikke kunne lastes for forsinkelsene på de første turene, men utelukker ikke at Flyklagenemnda mener at selskapet burde hatt en plan B for å unngå de øvrige forsinkelsene. (©NTB)