Rogne skaffet straffesparket som ga Celtic 1-0-ledelse etter 27 minutter. Nordmannen ble lagt i bakken av Darren Dods, og Scott Brown satte ballen i mål fra ellevemeteren.

Falkirk sjokkerte med å slå ut storlaget Rangers i 3. runde, og 1.-divisjonsklubben yppet seg også mot Celtic. Jay Fulton avsluttet et pent angrep til 1-1 etter 39 minutter, og lagene var like langt til pause.

Etter sidebytte misset Fulton en stor sjanse før Anthony Stokes sendte Celtic i føringen på nytt med et frispark fra 25 meter i 56. minutt.

Kampen ble punktert først fem minutter før slutt da Stokes igjen var frampå og senket gamleklubben med 3-1-scoringen. Celtic-manager Neil Lennon innrømmet at seieren ikke var enkel, men mente samtidig at hans lag kunne ha vunnet med større margin.

— Folk kan kanskje si at Falkirk fortjente bedre, men jeg synes vi brente altfor mange sjanser i dag. Vi traff tverrliggeren to ganger, stolpen én gang og bommet alene med keeper to ganger, understreket han. (©NTB)