Hviler: Når Kristoffer kommer til bestemor og bestefar, vil gjerne Sima hvile i stolen. Bildet er tatt av Kristoffer Refsnes.
Sjefer: Dette er schæferen til Henrik Norby Thuesen. Han synes dette bildet av hunden hans er morsomt. Og det er det absolutt.
Hest er best: Hesten Trico har en fantastisk personlighet og lyser opp hverdagen til Kristine Johansen. Foto: Privat
Naken: Dette er mexicaneren Pablo. Det er en nakenhund som tydeligvis liker å slappe av på sofaen. Eiere er Stig Atle Steffensen og Marlyn Dahl.
Verdens største skrue: To-åringen Trulte sover helst på toppen av nyvaskede håndklær, og det er hun som bestemmer det meste i huset, skriver Andrea Eickstedt i en e-post til Nært. Foto: Privat
Elsker bading: Skillpaddekatten Sandra er åtte år gammel. Hun elsker fisk og å fange mus. Nå bader hun gjerne i elva, og kommer alltid våt hjem. Sandra er et godt og kjærlig familiemedlem, skriver Elisabeth Mjåland. Foto: Privat
Dalmantiner:?Dalma betyr utrolig mye for meg, jeg passer henne ganske ofte, og hun mangler ikke akkurat energi på tur, sier Kristine Johansen. Foto: Privat
Kosepus: Katten Felix er ni år gammel, og veldig kjælen i følge eier Elisabeth B. Frydenborg.
Brillefin: Kita nyter pinsesola på Hovden. Den engelske setteren er fem år, kjemperolig og lydig. Også med solbriller på. Det sier Kitas gode venn og eier, 15 år gamle Maren Sund Refsnes.

AGDER: Mange setter naturligvis sitt kjæledyr høyest. Det gjelder også denne stolte eieren: Katten James fyller snart ett år, og elsker å spise og slappe av. Aller helst ligger den og soler seg på asfalten med søsknene sine Link og Shequanxza. Eieren, Thor Hornnes, beskriver kjæledeggen som relativt tjukk, men tross alt er James Sørlandets kuleste katt.

Bidragene fra dere lesere fortsetter å strømme inn, og vi i Nært vil fortsette å presentere deres kjæledyr på vår nettside. Til slutt vil vi kåre Sørlandets kuleste.

Send inn bilder og videoer til naert@fvn.no