KRISTIANSAND: — Jeg ble imponert over konseptet i fjor, både over hvordan deltakerne ble fremstilt og over nivået, sier Geirmund Hansen (25), som prøver lykken under fredagens "blind audition" på The Voice.

— Det er en fin anledning til å få et større publikum enn det jeg har klart å få til nå. Det begynte å gå litt i stå for meg, så da var dette en mulighet til å vise hvem jeg er som artist. Men jeg meldte meg også på for å prøve noe helt annerledes enn det jeg gjør til vanlig, sier Hansen.

Skapsørlending

Stavangermannen har bodd i Kristiansand i fem år, og var i fjor ferdig med sitt treårige studium ved rytmisk konservatorium ved UiA. I sommer var han med under tirsdagskonsertene på Fiskebrygga.

— Jeg føler meg som skapsørlending. Kristiansand er en fin by med et voksende rytmisk kulturliv med Kjetil Nordhus i spissen, sier artisten, som er en av fem The Voice-deltakere med bakgrunn fra UiA.

— Kristiansand har den eneste rytmiske høyere utdanningen innenfor musikk. Og vi har alle fem vært prisgitt å jobbe med en så dyktig sanglærer som Hilde Norbakken. Vi har snakket om det oss i mellom, og vi prøver å spre ryktet om henne. Jeg visste ikke helt hvor jeg var som artist da jeg begynte på UiA, men Hilde har virkelig bakket meg opp. Jeg skylder henne en stor takk, sier han.

Synger Muse-låt

UHØRT: Geirmund Hansen var en av artistene som fikk prøve seg under "Fremtiden er uhørt" i Kilden i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder

Hansen har holdt låtvalget hemmelig, men avslører overfor Fædrelandsvennen at han skal synge en Muse-låt for å prøve å overbevise mentorene Espen Lind, Lene Nystrøm, Tommy Tee og Sondre Lerche om at han er verdt å satse på.

— Det er en relativt kjent låt, som jeg synger tett opp til originalen. Jeg har lyst til å formidle hvem jeg er, så det må være noe i stemmen min de "kicker" på, sier 25-åringen.

— Hvem av mentorene vil du helst skal snu seg?

— Jeg har respekt for alle fire, men jeg har slekt fra Nord-Norge, så jeg er litt svak for Espen Lind. Og så er jeg litt Sondre Lerche-fan. Men hvis noen snur seg, er jeg kjempefornøyd, sier han.Artisttalentet håper deltakelse i The Voice kan bidra til å skaffe et nettverk i musikk-Norge, og han mener alle fire mentorene er dyktige i så måte.

— Jeg vil vite hva jeg må gjøre for å ta nye steg. Jeg er flink til å skrive låter og til å synge de, men jeg trenger råd i forhold til management og slikt, avslutter siddisen.