32 navn framgår av Det europeiske fotballforbundets liste over spillere som er nominert til prisen. 31 av dem er velkjente og etablerte navn i Europas største og mest meritterte klubber. Men midt inne blant spillere som Lionel Messi, Xavi Hernández, Robin van Persie, Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo og David Silva dukker navnet til Leslie Davies opp.

Etter initiativ fra UEFA-president Michel Platini ble prisen for beste fotballspiller i Europa relansert under trekningen av mesterligagruppene i fjor. En jury bestående av journalister fra samtlige av de 53 medlemslandene i UEFA har levert lister med fem navn de mener fortjener utmerkelsen for forrige sesong.

Foruten at det er journalister som har stemt fram de nominerte, kommer det ikke helt klart fram av UEFAs presentasjon hvordan Leslie Davies faktisk har kommet seg inn blant Fotball-Europas største stjerner. Davies' klubb Bangor City er for øvrig et halvprofesjonelt lag som endte på annenplass i den walisiske eliteserien i vår.

Hele ni spanjoler er blant spillerne som er stemt fram. 14. august skal listen med de nominerte kuttes ned til de tre spillerne som har fått flest stemmer i første avstemningsrunde. Da spørs det om Davies fortsatt er med i kampen om å bli kåret til årets klubbspiller i Europa.

Lionel Messi vant kåringen foran Cristiano Ronaldo og Xavi Hernández forrige sesong. Årets pris deles ut i Monaco 30. august. (©NTB) (©NTB)