En rekke av Tysklands fremste rockestjerner opptrådte på gratiskonserten i Dresden der den islamkritiske Pegida-bevegelsen oppsto i fjor høst.

— Det er flott at dere er her for å sende et signal i kveld, sa Herbert Grönemeyer, en av Tysklands mest populære rockemusikere, fra scenen under den improviserte konserten under slagordet «Åpen og fargerik - Dresden er for alle».

— Det er grusomt og trist det som foregår i noen menneskers sinn for tiden. Det skaper en stemning av hysteri der en religiøs gruppe blir blinket ut som syndebukk. Det er absurd, slemt, urettferdig, udemokratisk og helt uakseptabelt, sa han.

— Det er 4 millioner muslimer i Tyskland, og de er like mye en del av det økonomiske mirakelet som alle andre religioner i Tyskland, sa Grönemeyer til konsertpublikummet, som holdt ut i iskaldt regn i tre timer.

I flere tyske byer arrangerte Pegida sin vanlige mandagsdemonstrasjon, men de få som møtte fram, druknet blant motdemonstrantene, for eksempel i Frankfurt, der 70 Pegida-demonstranter ble møtt av 15.000 motdemonstranter. (©NTB)