Eckhoff lanserte seg selv om Norges største seiershåp i jentenes første verdenscuprenn etter OL med fullt hus på liggende skyting. På stående sa det imidlertid stopp. Tre strafferunder hektet henne av i seierskampen.

27-åringen ble likevel beste norske på sprinten i Finland med 19.-plass, 54,1 sekunder bak vinneren Darja Domratsjeva. Ole Einar Bjørndalens kone, som tok sølv på fellesstarten og gikk Hviterussland inn til gull på stafetten i Pyeongchang-OL, hadde én strafferunde.

Franziska Hildebrand fra Tyskland skjøt to fulle hus og ble kun slått med et halvt sekund, mens italienske Lisa Vittozzi ble nummer tre med én bom.

Dårlig skyting

Marte Olsbu tok sølv på OL-sprinten, men ødela sitt løp allerede på liggende med to strafferunder. Olsbu slo tilbake med fullt hus på stående, men havnet sju sekunder bak Eckhoff og tok 21.-plassen.

Synnøve Solemdal åpnet i likhet med Eckhoff med fullt hus på første skyting, men kopierte dessverre lagvenninnen også på stående. Med tre bom og beskjedent tempo i sporet havnet hun utenfor topp 60, over to minutter bak vinneren.

Ingen jaktstart

Thekla Brun-Lie var siste startende på det norske laget og imponerte med fullt hus på liggende skyting. På siste stående ble imidlertid to runder, og det førte til at hun gikk i mål 2.42 minutter bak Domratsjeva.

Ingrid Tandrevold fikk det ikke til å stemme i Finland. Med fem strafferunder endte hun nesten tre og et halvt minutt bak Domratsjeva og var blant de siste på resultatlista.

Heldigvis for de norske skal det ikke gås jaktstart med utgangspunkt i fredagens resultater. Lørdag er det blandede stafetter i Finland, mens det er fellesstart søndag.