ROSENBORG — BODØ/GLIMT 1-1

LERKENDAL (adressa.no): Det endte 1-1 mellom Rosenborg og Bodø/Glimt etter scoringer av Trond Olsen og Alexander Søderlund. Dermed kunne ikke Rosenborg feire seriegull, men nå trengs det mer enn et mirakel til for Stabæk å ta gullet.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over!

Med tre kamper igjen å spille leder RBK ligaen med ni poeng og har 28 mål bedre målforskjell enn Stabæk og da skal det en utrolig kollaps til for at gullet ikke havner i Trondheim, men RBK kan ikke spikre det helt før tidligst mot Strømsgodset neste søndag.

IKKE HELT FORNØYD: Kåre Ingebrigtsen snakker med pressen etter 1-1 mot Glimt hjemme på Lerkendal. Foto: Morten Antonsen

Tam åpning

Et Lerkendal-publikum klare for fest, måtte se Rosenborg ha en litt trå start på kampen. Bodø/Glimt var på høyde og vel så det med hjemmelaget, som slet med presisjonen i pasningsspillet. Men da det først løsnet, løsnet det veldig.

Etter noen minutter med flere lekre kombinasjoner, fikk Holmar Örn Eyjolfsson en kjempemulighet på corner etter 13 minutter. Islendingen ristet fra seg markeringen og kom seg fri en halv meter fra mål. I duellen med Glimt-keeper Pavel Londak, klarte han imidlertid ikke å få hodet på ballen og det endte med utspark til Glimt.

Sjansefattig

Alexander Søderlund fikk et godt skudd blokkert tre minutter senere, men ellers var det sjansefattig , før Johan Lædre Bjørdal måtte frem med en av de beste inngrepene denne sesongen etter 25 minutter. Fitim Azemi slo en lekker pasning i bakrom mot en Trond Olsen i full fart mot André Hansen. På utrolig vis fikk Lædre Bjørdal så vidt kastet seg frem og blokkert pasninga med skotuppen.

Mike Jensen hadde et godt skuddforsøk like etterpå, men ellers var det langt mellom høydepunktene. Lagene gikk til pause med 0-0 etter et lite antiklimaks av en omgang.

Rotete Glimt-scoring

Andre omgang startet derimot langt mer underholdene. Allerede etter 90 minutter klakket Rosenborg seg gjennom Glimts midtbane og det hele endte med et skudd fra Jørgen Skjelvik fra 16-meteren. Skuddet var hardt, men gikk dessverre for RBK rett på Londak.

Glimt sjokkerte Lerkendal da de tok ledelsen i andre omgang. Foto: Morten Antonsen

RBK fikk seg en stor nedtur like etterpå da Ole Selnæs lå nede med store smerter og måtte bytte ut med det som så ut som en lyskeskad og vondt ble til verre da Trond Olsen ga Glimt 1-0 etter 54 minutter.Gjestene kontret mot et Rosenborg i ubalanse. Først var det en tøff duell mellom Fitim Azemi og Jørgen Skjelvik og Eyjolfsson. Ballen ble liggende i feltet og da Johan Lædre Bjørdal skulle klarere skjøt han rett i foten til Trond Olsen og ballen føk i mål bak André Hansen.

Bodø/Glimt tok ledelsen på Lerkendal og de helgule kan feire med supporterne. Foto: Morten Antonsen

Nye Olsen-sjanser – så utligningDet virket som det var vekkeren Rosenborg trengte og de tok fullstendig kontroll over kampen etter scoringen, men nok en gang var det Olsen som kom til sjanse. Den tidligere RBK-spilleren fikk ballen på venstresiden av 16-meteren og fyrte av, men skuddet gikk rett på Hansen som fikk bokset bort ballen.

Kåre Ingebrigtsen byttet inn Matthias Vilhjalmsson til fordel for Anders Ågnes Konradsen i et forsøk på å legge mer press på Glimt-forsvaret, men nok en gang var det Trond Olsen det skulle handle om. Vingen lurte seg inn bak RBKs forsvar og kom alene med Hansen, som gjorde seg stor og reddet skuddet.

UTLIGNER: Alexander Søderlund setter inn 1-1 bak Pavel Londak. Foto: Morten Antonsen

Og så løsnet det endelig for Rosenborg elleve minutter før slutt. Mike Jensen slo et perfekt innlegg fra høyre og fra elleve meter plasserte Søderlund ballen hardt og lavt i mål på førstetouchen til 1-1. ## Press til ingen nytte

RBK fortsatte å jage ledermålet og hele Lerkendal trodde Jensen fikk det fire minutter senere. Dansken forsøkte seg med en velplassert avslutning fra tretten meter, men Londak fikk så vidt fingertuppene på ballen og hindret scoring. Søderlund kom om mulig enda nærmere like etterpå da han på ny forsøkte seg med et hardt volleyskudd, men skuddet strøk utsiden av stolpen.

Nærmere kom ikke RBK og dermed endte det 1-1. Det gjør at RBK blir seriemester tidligst mot Strømsgodset neste uke.