Uruguay's Nicolas Lodeiro (L) reacts as referee Yuichi Nishimura shows him his second yellow card during the 2010 World Cup Group A soccer match against France at Green Point stadium in Cape Town June 11, 2010. REUTERS/Mike Hutchings (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP) Foto: MIKE HUTCHINGS

Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech overrasket mange ved å benke både Thierry Henry og Florent Malouda i åpningskampen mot Uruguay. Til tross for to offensive våpen på benken, var franskmennene likevel store favoritter mot den falmede søramerikanske storheten.

Og det var Frankrike som fikk den første store sjansen etter sju minutter:

Abou Diaby slo til Franck Ribéry, som sendte ballen hardt inn foran mål. Der var Sidney Govou nær ved å styre ballen i motsatt hjørne, men nådde ikke helt fram.

Alt om VM får du her:

Frankrike-dominans

Franskmennene dominerte stort de første minuttene av kampen, som gikk i et relativt høyt tempo.

Yoann Gourcuff hadde blant annet et farlig frispark-forsøk som ble reddet av Uruguays sisteskanse. Også Ribery og Govou viste fine tendenser i starten.

Uruguay kjempet bra i forsvar, men virket temmelig tannløse offensivt. Det virket som Diego Forlán og Luis Suarez skulle gjøre det for de lyseblå, men de to maktet aldri å plage det franske forsvaret.

Første omgang ebbet ut i 0-0, et resultat som var helt greit.

Etter pause fortsatte Frankrike å presse på for scoring, men nå var også Uruguay litt mer med på notene. Forlán viste litt av det han kan, men misbrukte en god mulighet i det 52. minutt, da han skjøt høyt over mål fra spiss vinkel etter fint forarbeid.

(saken fortsetter)

PRØVDE SEG: Diego Forlán var Uruguays farligste spiller mot Frankrike. (Foto: Scanpix)

Uruguay-utvisning

Utover i omgangen roet tempoet seg en del, preget av gule kort og mange stopp i spillet.

Etter et av de nevnte kortene (til Jérémy Toulalan), var Frankrike-sjef Domenech ute på banen i det som så ut som et forsøk på å roe ned en krangel blant spillerne.

(saken fortsetter)

TUMULTER: Raymond Domenech ville roe ned hete spillere i den andre omgangen. (Foto: Scanpix)

Etter 70 minutter valgte Domenech å ta Anelka og Gourcuff av banen, og erstattet disse med Henry og Malouda.

Ti minutter etter fikk Uruguays innbytter Nicolás Lodeiro sitt andre gule kort og marsjordre. Dermed startet Frankrike et stormløp for å avgjøre kampen. Men det ville seg ikke for Les Bleus i denne kampen, verdensmestrene fra 1998 var rett og slett for svake i angrepsspillet.

Legg til et enda svakere Uruguay, og du har oppskriften på en dårlig og kjedelig 0-0-kamp. En stor kontrast til kampen mellom Sør-Afrika og Mexico tidligere på dagen.

Dermed er det spilt to kamper i gruppe A, og fire lag har ett poeng hver etter åpningsdagen.

PS: Like før slutt ropte Thierry Henry (!) på straffe etter en hands i feltet, men dommeren gjorde trolig rett da han vinket spillet videre.