BRASIL-COLOMBIA 1-0

I Brasil mente mange at vendepunktet landslagets skuffende VM-deltagelse på hjemmebane var mot slutten av 2-1-seieren over Colombiai kvartfinalen, da Juan Camilo Zúñiga gikk inn med kneet først i ryggen på hjemmelagets stjernespiller Neymar, en kollisjon som påførte Neymar et brudd i korsryggen, og dermed gjorde det umulig for han å fortsette VM.

Neymar var sønderknust etter hendelsen og grått på pressekonferansen noen dager senere, mens Zúñiga mottok drapstrusler fra sinte brasilianere. Napoli-spiller Zúñiga ble nemlig beskyldt for å ha skadet Neymar med meningen.

Natt til lørdag ble det imidlertid en gang for alle gjort klart at det ikke er ondt blod mellom Neymar og Zúñiga. De to var kapteiner på hvert sitt lag da Brasil møtte Colombia til privatlandskamp i Miami natt til lørdag norsk tid, og omfavnet hverandre etter myntkastet før kamp.

Kampen endte også godt for Neymar, som avgjorde kampen med et frisparkmål syv minutter før slutt.

Oppfordret til isbad

Neymar (til høyre) feirer vinnermålet natt til lørdag, sammen med Maicon. Foto: REUTERS

Det var knyttet spenning til hvordan møtet mellom de to ville bli, men vi hadde allerede fått hint om at gjenforeningen ville bli kjærlig.På pressekonferansen etter sammenstøtet fortalte han allerede da at Zúñiga var tilgitt.

Da Neymar la ut sitt bidrag til internettfenomenet «Ice Bucket Challenge» på sin Instagram-konto i august, var Zúñiga en av tre han oppfordret til å gjøre det samme, sammen med Brasil-lagkamerat Robinho og One Direction-bandmedlem Niall Horan.

Vennskapet mellom Zúñiga og Neymar ble naturligvis lagt til side ved kampstart, og etter 38 minutter fikk faktisk Zúñiga gult kort etter en tøff takling på nettopp Neymar.

Seks gule kort

Det colombianske landslaget møtte massiv kritikk fra brasiliansk presse for sin røffe spilllestil etter kvartfinalen mellom lagene, men det virket ikke som at det colombianske laget hadde latt seg affisere av det.

Seks av Colombias spillere fikk gule kort, og Juan Cuadrado ble utvist tidlig i andre omgang.

Brasil slet med å utnytte fordelen av å spille med én mann mer i nesten en hel omgang, men sju minutter før slutt sørget Neymar for brasiliansk jubel i Miami. Fra 25 meter plasserte han ballen i krysset.

Det må mer til enn en ettmålsseier for å hviske ut Brasils vonde minner fra VM på hjemmebane. I semifinalen ble den stolte fotballnasjonen knust ufattelige 1-7 av Tyskland. Landslagssjef Dunga mener uansett at fredagens seier hjelper på selvtilliten.

– Å vinne er alltid bra, spesielt etter all kritikken i kjølvannet av VM. Denne seieren vil hjelpe på spillernes selvtillit. Jeg har fortalt dem at de spiller fordi de er best. De skal ikke være redde, men bare gå ut og spille, sa Dunga.

Dunga tok over som Brasil-sjef etter Luis Felipe Scolari like etter VM.

Falcao tilbake

Radamel Falcao gjorde comeback for Colombia med et innhopp i det 77. minutt. Den ferske Manchester United-spissen hadde ikke spilt for landslaget siden november i fjor på grunn av en kneskade.– Han var ikke klar til å spille mer enn de minuttene han fikk. Etter en såpass komplisert uke med mye stress rundt overgangen til Manchester United, ville det vært risikabelt å spille mer enn de minuttene. Han har en lang sesong foran seg, sa Colombias landslagssjef José Pekerman etter kampen.

Brasil møter Ecuador i New Jersey tirsdag.