Petter Northug (29) tok hele fire gull i Falun-VM, men det er fortsatt uklart om mosbyggen vil gå for det norske landslaget neste sesong.

Skistjernens representasjonsavtale med Norges Skiforbund får nemlig ut 7. april, og det har vært spekulert om hvorvidt Northug vil droppe å fornye avtalen, og i stedet satse på langløp neste sesong.

Det er imidlertid en dårlig idé, mener en av Northugs største rivaler, svenske Marcus Hellner (29).

— Jeg tror det ville vært dumt av ham å droppe verdenscupsesongen. Det tror jeg mer er en forhandlingsgreie for ham overfor forbundet. Det er nok smart av ham å gå verdenscup, han har mer å hente der, sier Hellner til nsd.se

- Du vil ha han med i verdenscupen?

— Ja, det er klart jeg vil det.

Imponert over VM-kongen

Temaet rundt Northug har tidligere åpnet for at skistjernen kunne tenke seg å satse på langløp, men i år har de holdt kortene tett til brystet.

Hverken Northugs manager Are Sørum Langås eller generalsekretær i skiforbundet Stein Opsal ønsket å si om forhandlingene tidligere denne måneden.

Alternativet for Northug synes å være å delta i Ski Classics-serien, som blant annet består av Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Her er rennene lengre, og de stiller dermed andre fysiske krav til utøverne enn verdenscuprennene.

Northug har riktignok vist seg som en allrounder av ypperste merke gjennom karrièren.

I ski-VM tok han for eksempel gull både på sprinten og femmila. Det var nok til å imponere Marcus Hellner.

— Jeg synes han gjorde det jævlig bra, først og fremst på femmila, sier Hellner.

Den svenske skistjernen tror imidlertid at Johan Olsson hadde slått Northug dersom det var «bedre føre» under femmila.

Føret fikk massiv kritikk både underveis og etter rennet. Senere beskrev Olsson selv det som nærmest umulig å rykke fra feltet.

Slike tilstander passer Northug som hånd i hanske, og på oppløpet avgjorde Northug til sin fordel. Olsson tok bronsen.