Erlend Eggen Persgård (20) scoret sitt første mål for Nybergsunds A-lag. Trener Ola Brenden er klar på at det var unggutta som krydret gårsdagens kamp.

De første 45 minuttene i gårsdagens kamp mot Løv-Ham er noe av det dårligste Nybergsund har prestert i år. Til pause sto det 1-0, favør Løv-Ham.

I hvilen bestemte tryslingene seg og kom på banen med en helt annen vilje. De rutinerte spillerne sto fram, og lot unggutta krydre angrepet.

– Måtte sette den

Jonas Enkerud startet ungguttenes show, da han fikk ballen rett innenfor 16 meteren, og satte kula kontant i mål.

Det var ingen tvil om at det var en etterlengtet scoring, og 21-åringen feiret målet med å slå hjul.

Bare fire minutter senere, var det en ny unggutt som ville vise seg fram. Erlend Eggen Persgård ble kåret til banens beste spiller i forrige hjemmekamp mot Asker. Det var også hans første kamp fra start for A-laget.

I går spilte han for andre gang fra start, og markerte det med å sende Nybergsund opp i føringen etter 62 minutter.

– Det var utrolig deilig å score. Jeg fikk god tid, og kunne bare breiside ballen inn. Jeg måtte score der, smiler Persgård.

Krydrer kampen

17-åringen Erik Næsbak Brenden kom inn for en skadet Adis Maglic på Nybergsunds høyre kant etter en drøy halvtime.

Unge Brenden var også med på å sette sitt preg på kampen. I andre omgang var han et uromoment for Løv-Ham.

Trener Ola Brenden, lar seg imponere av sine unge spillere i gårsdagens kamp.

– Det er de rutinerte spillerne som står fram og tar tak, mens unggutta blir med og krydrer kampen, forteller Brenden.

Må være tålmodige

Treneren legger heller ikke skjul på at han er litt overrasket over hvor godt de unge presterte i andre omgangen mot Løv-Ham.

– De er unge, og derfor er det ingen som hadde forventa at de skulle gjøre det så bra.

– De får medgang og en «go» i dag, som gjør dem enda bedre.

Brenden er heller ikke i tvil om at det er nettopp disse spillerne som blir viktig for Nybergsund i framtida.

– Det er mange av de unge spillerne som har spilt sammen i mange år. Det som kreves for å lykkes er tålmodighet og hardt arbeid. De må gå gradene. Ta steg for steg, forteller Sundet-treneren.

Persgård høyaktuell

Erlend Eggen Persgård føler selv at han nå er god nok for en plass i Nybergsunds førsteellever. Sundet spiller kamp igjen allerede torsdag. Denne gangen borte mot Hønefoss.

Trener Ola Brenden ser heller ikke bort fra at gårsdagens målscorer spiller fra start i bortekampen.

– I dag var han god nok for førsteelleveren. Sjansen for at han får muligheten igjen er stor.