Østberg kjørte seg opp fra 7.— til 4.-plass i løpet av lørdagen, men han er nesten halvannet minutt fra pallplassering. Det blir nok for mye, ettersom bare to fartsprøver står igjen.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen. Alt fungerte som det skulle, og vi greide å presse uten å gjøre noe dumt, sa Østberg til WRC.com etter lørdagens kjøring.

– Resultatmessig er dette den beste dagen Mads har hatt. Å vinne fire prøver er en utrolig bra prestasjon, sa teamsjef Morten Østberg. Ved siden av de fire seirene ble det en 2.- og en 3.-plass lørdag.

Finne i tet

Mikko Hirvonen fra Finland leder rallyet i sin Citroën, nesten halvannet minutt foran russeren Jevgenij Novikov. Ott Tanak fra Estland holder tredjeplassen.

De tre førerne nærmest Hirvonen kjører alle Ford Fiesta.

Østberg vant dagens første, tredje, fjerde og sjette fartsprøve. Søndag kjøres to korte fartsprøver på åtte kilometer. Den siste er såkalt «power stage», der det er verdifulle VM-poeng å kjempe om.

– Mads er klar for å gi alt, og det blir full satsing for å hente poeng, sier Morten Østberg.

Skuffet Solberg

Andreas Mikkelsen er på 7.-plass, mens Petter Solberg er nummer ni. Solberg fikk ti minutters tidsstraff da han måtte bryte en fartsprøve fredag. Uten det uhellet ville han kjempet om seieren, for han er 10.15 minutter bak Hirvonen.

– Gårsdagen var en enorm skuffelse for meg og laget, og følelsen satt i. Det var en vanskelig dag å kjøre, men jeg ville gi litt for fansen som alltid har støttet meg her, sa Solberg, som hadde en 2.- og to 3.-plasser lørdag.

Sebastien Loeb, som sikret sin niende strake VM-tittel på hjemmebane i Frankrike for to uker siden, kjørte ut på den tredje fartsprøven fredag. Han skyldte en feil førernote for at han holdt for høy fart inn i en sving.

Også Jari-Matti Latvala og Petter Solberg fikk sine seierssjanser ødelagt ved å kjøre ut fredag.