En av dem som er kritiske til å åpne for gruvedeponi, er Carl-Erik Grimstad, som sitter på Stortinget for Venstre. Han sa i et intervju i VG i februar at Venstre bør vurdere å gå ut av regjeringen dersom det åpnes for å lagre spesialavfall i de gamle gruvene.

– Dette er en sak vi ikke har råd til å tape, sier Grimstad til Aftenposten. Han har tidligere bedt partiledelsen og nestleder og miljøminister Ola Elvestuen om å stoppe saken.

Den er ikke på dagsordenen under partiets landsmøte i Hell, men det er ikke tvil om hva partiet mener. For etter at Venstre tapte kampen om deponiene i Førdefjorden og Repparfjorden, er grensen ifølge Aftenposten nådd.

Nestlederen i Bamble Venstre, Line Markussen, er enig med Grimstad. Markussen sier til avisen at dersom partiet taper saken, kan Venstre i Grenland komme til å la være å stille liste eller levere alternativ liste foran årets kommunevalg.

– Vi trenger et svar raskt om at det ikke blir deponi i Grenland, sier hun.

Elvestuen har saken liggende på bordet. Men statsråden ønsker ikke på direkte spørsmål fra Aftenposten å svare på når saken skal avgjøres.