Galoppinteresserte får en skikkelig godbit å se frem til på Øvrevoll neste søndag.

På den store derbydagen kommer nemlig Eiksmarka-fødte William Buick for å konkurrere mot blant andre brasilianeren Sylvester de Sousa. De to topper statistikkene over de med flest seire i Storbritannia, sier Hallvard Soma hos Øvrevoll Galopp.

— Dette er en veldig stor begivenhet for oss. Det er nå omtrent fem år siden Buick var her forrige gang. Han er den beste i verden innenfor galoppen for øyeblikket, og at han tar seg tid til å gjøre to løp her nå er stort, sier Soma.

Han legger til at han tror Buick må være den idrettsutøveren fra Norge som tjener mest penger for øyeblikket.

I mars vant han for eksempel Dubai World Cup, en seier han hanket inn 4,7 millioner kroner på.

- Bør stille opp

Buick bodde her i landet til han var 15 år. Siden har karrieren hatt en fantastisk utvikling. Nå har han tittelen førstejockey hos Godolphin, som eies av visepresidenten i De forente arabiske emirater. Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum blir omtalt som en av verdens største hesteeiere.

Soma tror besøket av de to topprytterne har mye å si for galoppsporten i Norge.

— Å få sånne toppgutter på besøk mener jeg er viktig både for rekrutteringen og for publikum. Folk får se de som er på topp i Europa, sier Soma, og legger ikke skjul på sin begeistring over å kunne se den lokale helten på nært hold.

— Det blir veldig spesielt, her bør lokalbefolkningen stille opp, sier han.

Soma er mektig imponert over det Buick har oppnådd siden han vokste opp i nabolaget. Han har fulgt karrieren hans, og er imponert over det han har sett og hørt i intervjuer.

De forventer mellom 5000 og 10000 besøkende på dagen som også er kjent for sin hatteparade.