Haugesund tok sin annen strake hjemmeseier da formsvake Stabæk ble slått 2-0 søndag. Igjen var Maic Sema på scoringslisten.

Rogalandslaget gikk dermed forbi Brann med to poeng og opp til kvalifiseringsplassen i eliteserien.

MÅLMANN: Geir Ludvig Fevang ga Haugesund ledelsen. Foto: NTB scanpix

I et sjansefattig oppgjør viste FKH seg som det mest effektive laget. Geir Ludvig Fevang ga vertene ledelsen kort tid før pause, mens Sema doblet den etter 58 minutter.Det var Semas fjerde mål for Haugesund på klubbens tre siste seriekamper. Svensken ble også matchvinner i 2-1-seieren over walisiske Broughton i torsdagens europaligakvalifisering.

– Det er kjekt å se at Sema får eggeløsning nå. Det er en gutt som har jobbet for det. Han er en veldig god spiller, sa FKH-trener Jostein Grindhaug til C More.

– Det er en helt OK kamp fra vår side. Vi hadde bra trøkk og et godt presspill. Vi slapp Stabæk til svært lite og scoret to flotte mål, la han til om kampen.

Få sjanser

Svært lite skjedde på Haugesund stadion de første 42 minuttene. Ingen av lagene klarte å ta et skikkelig initiativ i en første omgang som nesten ikke bød på sjanser.

Men de 4819 frammøtte fikk noe å juble for før pause. Fevang ble servert en perfekt langball fra Tor Arne Andreassen, som han elegant dempet ned og banket i nettmaskene fra fem meter.

For tredje seriekamp på rad havnet Stabæk bakpå med 0-1 like før pause.

Gjestene fra Bærum fikk en god start på annen omgang, men fikk en ny smell i ansiktet da de virket å ha noe på gang. Nicolai Næss skled på kanten, og det utnyttet Sema til fulle. Svensken tok med seg ballen inn i boksen og plasserte den kontrollert i lengste hjørne.

Hjemmelaget hadde god kontroll på oppgjøret etter 2-0-målet. Stabæk slet tungt med å finne en måte å slå tilbake på.

Sliter

Det var Stabæks femte strake tap. Opprykkslaget imponerte med en solid vårsesong, men er i ferd med å styre mot nedrykksstriden. Bæringene ligger på 12.-plass med sine 18 poeng.

– Vi er inne i en tøff periode. Som et opprykkslag får vi ingenting gratis, og vi må kjempe hardt i 30 kamper, sa Stabæk-trener Bob Bradley.

Stabæk har tøffe kamper i vente. Etter neste helgs hjemmemøte med Brann, skal Bradleys menn i tur og orden spille mot Vålerenga (b), Rosenborg (h), Molde (b), Odd (h) og Strømsgodset (b). (©NTB)