For de norske jentene klarte ikke å matche den amerikanske jenta på oppløpet.

— Jeg var den siste som trodde dette skulle skje da jeg våknet i dag tidlig, sier Caldwell i et intervju med FIS.

— Jeg er strålende fornøyd. Jeg visste jeg hadde gode ski, og smørerne gjorde en strålende jobb, sier den amerikanske jenta.

- Jeg må nyte ledelsen så lenge det varer

Heidi Weng tror nå at Ingvild Flugstad Østberg kan vinne hele touren.

— Hun er jo helt rå. Nå tror jeg hun vinner verdenscuptrøya, og så må du bare holde følge opp bakken, sier Weng til NRK.

— Therese hadde en kjempedag i dag. At jeg fortsatt kan være i ledelsen er morsomt, så jeg må bare nyte det så lenge det varer, sier Flugstad Østberg.

Ingvild Flugstad Østberg tok seg videre fra sin kvartfinale, etter at blant andre Charlotte Kalla falt. Også Therese Johaug kom seg videre fra kvartfinalen etter at flere av hennes motstandere falt, og Johaug klarte så vidt å styre unna.

— Smakte vanvittig godt

Da var det en fornøyd Johaug i intervjusonen etter målgang:

— Det smakte så vanvittig godt. Kjempeviktige poeng. Jeg blir nesten litt rørt jeg. Det er ikke hver dag jeg kommer til en semifinale i sprint, sa Therese Johaug til NRK etter kvartfinalen.

Også Heidi Weng og Ragnhild Haga kom seg videre til semifinalen.

I semifinalen vant Flugstad Østberg sitt heat, men måtte kjempe mot Sophie Caldwell og Stina Nilsson til det siste. Også Therese Johaug tok seg videre til sin aller første sprintfinale. Heidi Weng gjorde at det ble tre norske kvinner i finalen.

Johaug hektet av i finalen

I finalen kjørte Flugstad Østberg knallhardt fra start. Som den eneste med meritter i sprint var hun favoritt, og ville vise at hun fortjente det stempelet.

Svenskenes håp Stina Nilsson falt, og da var det bare Ida Ingemarsdotter og Sophie caldwell som kunne hindre norsk seier.

Johaug fikk det tungt, og ble ristet av. Til slutt sto det mellom Østberg, Caldwell og Weng. Amerikaneren kom først ut på oppløpet, og hverken Weng eller Østberg klarte å ta det igjen. Amerikaneren slo Heidi Weng med en tåspiss, mens Flugstad Østberg tok tredjeplassen.

Det er et godt resultat for Johaug med tanke på sammendraget, som nok ikke hadde regnet med å være i finalen.

— Therese har overbevist til de grader, og levert en veldig god sprint, mente NRK-ekspert Fredrik Aukland.

— Jeg synes det var sykt morsomt at Sophie vant, sier Heidi Weng til NRK etter løpet.