Det har Arni Gautur Arason i bakhodet når han nå går inn i den siste fasen av kontraktsforhandlingene med Rosenborg.

Fortsatt usikker

Islendingen har fått et tilbud om å forlenge kontrakten med ytterligere tre år. Etter at han fikk dette tilbudet har han to lengre samtaler med Rune Bratseth, den siste på La Manga tirsdag kveld.

— Vi er ikke blitt enige. Vi er bare enig om at vi skal prates igjen, sier Arni Gautur Arason, som betegner samtalene som positive.

— Jeg tror det ordner seg, sier han.

Arni har brukt lang tid på å vurdere tilbudet fra Rosenborg. Han føler seg langt fra sikker på at han vil fortsette karrieren på Lerkendal.

— Jeg har tenkt veldig mye. Jeg har vært usikker, og jeg er det fortsatt, sier Arason.

— Hva er det du er usikker på?

— Om jeg skal fortsette i RBK, eller om jeg skal prøve noe nytt. Men det er mest sannsynlig at jeg forlenger kontrakten, sier Arason. Han tror med andre ord ikke at han velger samme løsning som Janne Saarinen, som har sagt bestemt nei til å bli i RBK utover denne sesongen.

— Jeg vil ikke være så kategorisk. Jeg er fortsatt åpen hvis det dukker opp noe interessant. Men da må det være et bra tilbud og en bra klubb, sier Arason.

Og han vet at klubber i denne kategorien sitter på gjerdet og følger hans prestasjoner nøye. Dette er helt ferske henvendelser Arason har snappet opp.

Ukjent for Bratseth

— Jeg vet om konkrete klubber som er interessert, ja. Og det er klubber som absolutt kan være interessant for meg, sier Arni Gautur Arason.

Denne interessen foreløpig ukjent for Rune Bratseth og Rosenborg. Bratseth har ikke mottatt noen henvendelser angående Arason i den siste tiden. Overgangsmarkedet i Europa vil dessuten være stengt frem til 1. juli, da det åpnes frem til 31. august. 1. juli står dessuten Arason fritt til å forhandle med en ny klubb dersom han velger ikke å forlenge med Rosenborg. Rune Bratseth tør ikke spå hvilken vei forhandlingene med Arason vil gå.

Arni spiller fra start

  • Vi kommer til å fortsette å snakke sammen, sier Bratseth.

— Blir dere enige?

— Det er ikke sikkert. Vi kom ikke noe særlig videre tirsdag, sier Rune Bratseth.

Espen Johnsen stod i mål i Rosenborgs første kamp på La Manga. Da var det allerede bestemt at Arni Gautur Arason skulle få sjansen i dagens kamp mot Viking. Dette blir Arasons andre kamp etter lyskeoperasjonen han var gjennom før jul.

Rosenborg stiller med følgende mannskap fra start: Arni Gautur Arason - Christer Basma, Vidar Riseth, Erik Hoftun, Janne Saarinen - Roar Strand, Ørjan Berg, Fredrik Winsnes - Øyvind Storflor, Frode Johnsen, Harald Martin Brattbakk.