Onsdag kunngjorde valgkomiteen i Norges Fotballforbund (NFF) sin innstilling for flere de viktigste vervene i norsk fotball.

Yngve Hallén innstilles for en ny presidentperiode. Det vil i så fall bli hans tredje toårsperiode i sjefstolen.

En splittet valgkomité valgte den tidligere Sogndal-lederen. Fire av seks medlemmer var for en ny periode for Hallén.

Torleiv Sandvik, Marianne Brynildsen, Arild Braathen og Monica Smith-Tønnessen stemte for Hallén, mens Stabæk-representantene Einar Schultz og Richard Jansen stemte imot.

— Vi måtte først utsette innstillingen da vi trengte mer tid til vurderinger og samtaler med kandidater. Vi har vurdert flere kandidater og har hatt et grundig arbeid. Men flertallet valgte å ha kontinuitet i arbeidet med økonomistyring, kvalitetsutvikling og handlingsplanen, sier komiteleder Marianne Brynildsen til aftenposten.no.

Det betyr at Hallén fortsetter som president om ikke motstanderne fremmer et benkeforslag på fotballtinget.

Det har frem mot innstillingen vært kritiske røster spesielt fra breddefotballen. Valgkomiteen har slitt med å samles om én presidentkandidat.

Flere kandidatforslag

For øvrig har komiteen innstilt på to endringer i styret.

Mina Gerhardsen og Turid Storhaug er foreslått som nye styremedlemmer, noe som vil gi en kvinneandel i styret på 50 prosent.

— Vi har fått inn to kvinner med lang erfaring fra politikk og næringsliv. Det er vi veldig stolte av, sier Brynildsen.

Mest spenning var det knyttet til innstillingen av fotballpresident.

Yngve Hallén gjorde det tidlig klart at han ville gå for en ny presidentperiode, men det var ikke kjent om det ville stille en motkandidat på fotballtinget i mars.

Det er blitt spilt inn flere forslag til presidentkandidater fra Fotball-Norge overfor valgkomiteen.

Erik Loe ble av fire klubber foreslått som kandidat for valgkomiteen. Men den tidligere NFF-visepresidenten og Stabæk-lederen ble aldri kontaktet av komiteen.

— Det blir en innstilling uten mitt navn. Men det blir spennende å se hva de kommer frem til, sa Loe til aftenposten.no tirsdag.

Utsatt frist

Innstillingen skulle i utgangspunktet presenteres i desember, men fristen ble utsatt. Bakgrunnen for utsettelsen skal ha vært at komiteen slet med å samles om én kandidat som president.

— Jeg forsto det slik at innstillingen drøyde på grunn av uenighet i komiteen. Det skal bli interessant å se om de er kommet til enighet, sa Loe tirsdag.

Hallén uttalte seg selvsikkert overfor Bergens Tidende i desember:

— Jeg er trygg på at Fotball-Norge fortsatt ønsker meg som president. Men det er tinget som skal bestemme dette. Jeg skal ikke være 100 prosent trygg på at jeg får fortsette, men når jeg ser på om vi har levert på det vi er satt til å levere på, er jeg trygg på at vi har gjort det, sa Hallén.

Fotballtinget arrangeres 7.-9 mars.

Valgkomiteen består utover leder Marianne Brynildsen av Arild Braathen, Richard Jansen, Einar Schultz, Monica Harsvik Smith Tønnesen og Torleif Sandvik.

Valgkomiteen innstiller på følgende personer til forbundsstyret i perioden 2014-2016:

Yngve Hallén, president, Sogndal IL

Mette Christiansen, visepresident bredde, Valdres FK

Bjarne Berntsen, visepresident topp, Viking FK

Kjartan Berland, styremedlem, Lillestrøm SK

Eli Arnstad, styremedlem, IL Fram

Hans Olav Karde, styremedlem, Tromsø IL

Turid Storhaug, styremedlem, Klepp IL

Mina Gerhardsen, styremedlem, Vålerenga IF

Les hele innstillingen her.