OSLO: Det var tre lag som kom noenlunde samlet inn på stadion i lagsprinten for kvinner. I tåkeheimen hadde Charlotte Kalla og Sverige en liten ledelse, og bak halset Astrid Uhrenholdt Jacobsen og finske Krista Lähteenmäki.

– Jeg prøvde å ta igjen Kalla i spurten, men å gå som nummer to inn på stadion med en på bakskiene er ikke noen fordel. Jeg kunne på en måte satset på å sikre sølv og lagt meg bak Lähteenmäki, men det følte jeg på en måte var litt feil.

– Så jeg tenkte gull eller medalje på en måte, og jeg er veldig fornøyd med bronsen, men må også innrømme at jeg er litt sliten nå, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NTB etter bronseløpet.

Svenskene med Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter tok gullet på en suveren måte. Avstanden ned til Finland på annenplass var på 3,3 sekunder, men den norske duoen var ytterligere 0,8 sekunder bak, men Astrid Uhrenholdt Jacobsen var med i sølvkampen til det bare gjensto noen få meter å gå. Hun ga ikke opp før målstreken var passert.

– Jeg fikk ikke noe særlig hjelp av Lähteenmäki på slutten, men jeg ville ikke gi meg, selv om jeg visste at jeg risikerte sølvet.

– Det nytter ikke å safe noen ting her, så jeg er fornøyd med at jeg prøvde, sa Uhrenholdt Jacobsen.

Ville gå først

Maiken Caspersen Falla ville gå den første etappen på det norske laget, og det hadde verken Uhrenholdt Jacobsen eller lagledelsen noe imot.

– Astrid er den som har størst erfaring av dem. Hun har gått den etappen tidligere, så jeg synes det var greit at rekkefølgen mellom dem ble som den ble, sa sportssjef Åge Skinstad til NTB etter løpet.

– Astrid er rågod på oppløpet, så det var riktig rekkefølge vi gikk i. Nå føler jeg at jeg fikk gått en bra første etappe, og ga det beste utgangspunktet jeg kunne få til for Astrid, så det var et riktig valg, slo Caspersen Falla fast etter bronseløpet.

– Maiken hadde et ønske om å gå første etappe, og jeg tror det var viktig for forberedelsene våre at vi fikk gå det vi ville. Jeg tror ikke det ville blitt et annet resultat av å snu om på det, mente Uhrenholdt Jacobsen.

Ga alt – er fornøyd

– Fikk du tatt ut det du er god for?

– Ja, synes jeg fikk ut alt og vist hva jeg kan, og tror ikke jeg kunne gått noe fortere på noe punkt i løypa. Det er vanskelig å få noen luke i denne traseen, for det er nedoverbakke mot slutten, og det er lett å bli tatt igjen der. Så jeg gikk så godt jeg bare kunne og klistret meg til Sverige. Det er jeg godt fornøyd med, sa Caspersen Falla til NTB.

Hun virket veldig sprek og var med framme i teten hele tiden på sine etapper. Hun hang på som en klegg, og har absolutt sin del av æren for bronsemedaljen.

– Ja, jeg ga det jeg kunne, fortalte Uhrenholdt Jacobsen.

– Skiene var veldig bra på et vanskelig føre. Det var litt lureføre uten faste spor. Jeg kan også fortelle at det er samme mann som har smurt skiene både til Maiken og meg, så han har hatt en ganske heftig dag, sa hun.

Tryggest

– Jeg valgte å gå først, for jeg følte meg tryggest på å gå den etappen. Jeg var sikker på å kunne gå bra på første-, men mer usikker på hva jeg kunne få til på andreetappen. Den har jeg ikke gått siden jeg gikk klubbmesterskapet for Gjerdrum i fjor, sa Maiken Caspersen Falla.

Hun fortalte at det hadde vært skikkelig slåssing underveis, men det synes hun var gøy, og hun var i hvert fall ikke overrasket over det svenske gullet.

– Jeg hadde tro på Sverige. Kalla og Ingemarsdotter har vist kjempeform, så det er vel fortjent av Sverige. Jeg unner dem dette gullet, sa Maiken Caspersen Falla til NTB.

Og akkurat som lagvenninnen Astrid, ga hun uttrykk for ekte glede over bronsemedaljen. At sølvet glapp på de aller siste meterne spilte ingen rolle for henne, for gullet det var i alle fall utenfor rekkevidde etter den suverene svenske oppvisningen. (©NTB)