Frp blør velgere i dette valget. Partiet ligger nå på 11,27 prosentpoeng i Kristiansand, noe som er en nedgang på 4,37%. I en kommune som Vennesla er partiet næmest halvert.

Og FrP i Oslo får bare 8,3 prosent oppslutning og 5 mandater i bystyret, skal man lytte til VGs valgdagsmåling.

— Uansett hvor valgresultatet ender, så har Frp stått løpet helt ut, til tross for at vi har hatt et meget krevende år, sa partileder Siv Jensen på valgvaken.

— Jeg hørte på TV2 tidligere i dag at Per Fugelli, vår gode venn...sa Jensen, til latter og spredt applaus.

— Det er ikke noe å klappe for det, fortsatte Jensen.

— Fugelli sa at det hvilte en aura av 100 års ensomhet over Frp. Til det har jeg følgende å si: Om det skulle ta 100 år til i ensomhet, så gir vi oss ikke før vi har fått gjennomført Frps gode løsninger.

Siv Jensen sa seg også godt fornøyd med innsatsen i valgkampen.

— La meg få rette en varm takk til alle de medarbeidere som Frp har hatt i det ganske land. Til alle som har stått på natt og dag gjennom denne valgkampen. Det har i hvert fall vist at vår innsats og vårt pågangsmot er enda sterkere når vi har motbør. Og det er en følelse vi skal ha med oss når vi nå går inn i en fremtid med fremgang, sa Jensen.

Jublet over Halvorsens avgang

Mest jubel ble det på FrPs valgvake da nyheten om SV-leder Kristin Halvorsens avgang i 2012, kom på TV-nyhetene.

Halvorsen trekker seg til våren

Siv Jensen sier hun har stor sympati med Kristin Halvorsen.

— Jeg har ikke hørt hele begrunnelsen for hvorfor hun trekker seg. Men jeg føler med henne nå, sier Jensen til Aftenposten.no.

Dårlige Frp-prognoser

Prognosene klokken 21 tyder på at Frps bystyregruppe i Oslo blir halvert, at de bare får inn fem. De har kumulert ti. Med andre ord er det ingen som akkurat nå aner hvem som kommer inn.

— Dette er jeg skuffet over. Det ser ut til at vi gjør et relativt dårligere valg i storbyene enn i distriktene, sier Siv Jensen.

— For dere vil ikke bli et bondeparti?

— Det er viktig ikke å undervurdere velgerne i distriktene. Deres stemmer veier like mye som alle andres stemmer. Vi står sterkt i verdiskapningsområdene ute i landet og det tar jeg som et kompliment. Men det betyr at vi må se på de utfordringene vi har i de store byene, sier Jensen.

- Vårt tredje beste kommunevalg

— Etter prognosene ligger vi an til å gjøre vårt tredje beste kommunevalg i historien. Det synes jeg er anstendig, med tanke på at vi har hatt et bratt år, sier Jensen og utdyper:

— Mange vanskelige hendelser, vanskelig å diskutere politikk. Alt i alt, en organisasjon som har stått i motvind, likevel leverer vi det tredje beste resultatet i historien.

Fryktet svakere resultat

Da valgprognosene ble presentert på storskjermen på Frps valgvake klokken 21, jublet forsamlingen på FrPs valgvake på Tjuvholmeni Oslo hemningsløst da de 13 prosentene for eget parti ble presentert.

Mange hadde fryktet et enda svakere valgresultat,

Nesten like kraftige var klappsalvene da SVs tall kom.

- Vi pleier å løfte oss

Generalsekretær Geir Moe legger imidlertid ikke skjul på hvis valgresultatet blir det samme som valgdagsmålingen, er han skuffet.

— Nå tror ikke jeg på prognoser og valgdagsmålinger, vi pleier å løfte oss opp fra de. I hvert fall har vi pleid å gjøre det, men alt tyder på at vi gjør et dårligere valg enn forrige gang og det er vi selvfølgelig ikke fornøyd med. Vår målsetning er alltid å gjøre det like bra eller bedre, sier Moe til Aftenposten.no.

Han mener at valgresultatet må sees i lys av bakteppet i valgkampen.

— Det har vært veldig mye fokus, naturlig nok, på Utøya og terroraksjonene. Det har gitt kanskje et fravær av politisk debatt, det har ikke vært skoledebatter, mange andre debatter har ikke funnet sted, så det har vært en veldig merkelig valgkamp.

— I tillegg til det har FrP vært gjennom et tøft år, med mange saker både lokalt og sentralt. Alle disse tingene spiller inn og gjør at vi gjør et dårligere valg enn forrige gang.