Det er ikke første gang Espen og Pål Gustavsen, Jon Iver Helgaker, Nils Ulset Brodersen og Eirik Iversen legger Sørlandet for sine føtter. Tidligere har de gjestet både Quartfestivalen i 2006 og Skral Festival i Grimstad i 2007. Plateaktuelle

10. oktober 2008 serverte de sin energiske og udefinerbare rockepakke på Charlies sist, og nå kommer de tilbake. Denne gang med det rykende ferske og kritiker-roste tredjealbumet «Songs from Östra Knoll 1:22»

— Charlies er ei sånn skikkelig rockebule. Man merker det med en gang man kommer inn. En klassisk rockeinstitusjon som man finner i en del byer. Det var veldig fint å spille der, sier vokalist i Grand Island Espen Gustavsen.

Første singelen fra det nye albumet "Songs from Østra Knoll 1:22" har fått navnet Angelila og du kan se musikkvideoen her:

Bandet fikk anmeldere landet over til å klappe i hendene med debutplata «Say No to Sin» i 2006, og høstet også en Spellemannsnominasjon for andreplate «Boys and Brutes» . Tredjeplata har igjen fått musikkpressen til å smile, og nå gleder gutta seg til å presentere nytt materiale på landets konsertscener.

Les Fædrelandsvennens anmeldelse av «Songs from Östra Knoll 1:22» her.

— Vi liker egentlig både å spille på små steder som Charlies og på større scener. Alt har sin sjarm, sier Gustavsen.

Samarbeid med Kaizers Orchestra

I februar teamet Grand Island opp med Kaizers Orchestra og gjorde en firedagers miniturné som oppvarmere for Janove Ottesen og Co.

— Vi kjenner Janove fra før, og det var noen herlige festdager og en fin innkjøring til vår egen turné, forteller Gustavsen.

Kaizers-vokalist Ottesen er også en av flere eminente samarbeidspartnere Grand Island har fått med seg på den siste plata. På duetten «Suffer/Lid Min Kjære», som blir singel nummer to, får vi høre en kombinert engelsk og norsk tekst som Janove Ottesen og Espen Gustavsen fremfører sammen.

På «Songs from Östra Knoll 1:22» finnes også bidrag fra Superfamily's Steve Wilson og Jørgen Munkeby fra Shining.

Hør mer av Grand Island på Myspace.