OSLO: Flere kilder bekrefter dette overfor aftenposten.no. Opplysningene dreier seg blant annet om skader på en bil som politiet mener at den siktede 37-åringen hadde tilgang til.

Politiet skal ha dokumentasjon på at denne bilen passerte en bomstasjon ikke langt fra Østensjø i det aktuelle tidsrommet natt til 5. august.

Politiet har beslaglagt og undersøkt flere biler, men den aktuelle bilen skal være den som 37-åringen skal ha kjørt hjem til Ålesund og levert til opphugging.

Fengsles i fire uker

Både 37-åringen og 64-åringen som er siktet for forsettlig drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne, fengsles nå i fire uker med brev-, besøks— og medieforbud. De to første ukene vil de siktede sitte i full isolasjon.

Politiet fikk dermed fullt medhold for sin fengslingsbegjæring i tingretten.

Politiadvokatene før fengslingsmøte mot de siktede i Sigrid Giskegjerde Schjetne-saken i Oslo tingrett torsdag. F.v. Politiadvokat Tina Helland og politiadvokat Cecilie Gulnes. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

— Vi mener at vi har opplysninger nok i saken til å kunne si at det er en sannsynlighetsovervekt for at hun ble drept, og for at de to personene enten har drept henne eller har medvirket til å drepe henne, sa politiadvokat Cecilie Gulnes etter fengslingsmøtet.

Til tross for at de to nå er varetektsfengslet mener 37-åringens forsvarer at bevisene for forsettlig drap ikke holder.

— Jeg mener politiet ikke har lagt frem bevis som gir grunnlag for siktelse om forsettlig drap, sa forsvarer John Christian Elden etter fengslingsmøtet.

Også 64-åringens advokat Aase Karine Sigmond motsatte seg argumenterte mot fengsling i rettsmøtet tidligere i dag.

— Jeg har prosedert i retten på at bevisene ikke holder til skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap, så får vi se hvordan retten vurderer det, sier Sigmond.

Skader på bilen

Skader på bilen som han skal ha disponert i tidsrommet da Sigrid forsvant, natt til søndag 5. august, skal være forenlige med en påkjørsel. Også andre opplysninger støtter teorien om at 16-åringen ble påkjørt.

Politiadvokat Cecilie Gulnes ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen, men hun bekrefter at flere biler er interessante for politiet. Hun sier det er lite sannsynlig at det er snakk om en ulykke.

— Ulykkesteorien er det ikke så god dekning for. Hva man ellers kan gjøre med en bil, det blir spekulasjoner av meg å gå inn på, sier Cecilie Gulnes til Aftenposten.no.

— Funnet av Sigrid én måned etterpå, synes jeg tilsier at det ikke har vært noen ulykke. Begrunnelsen for at vi her mener det dreier seg om forsettelig drap er i all hovedsak måten hun er gjemt på og måten hun fremstod på, sier Gulnes.

Gulnes opplyser at siktelsen om forsettelig drap er opprettholdt.

— Vi har fortsatt mye arbeid foran oss i denne etterforskningen, sier hun.

Avviser siktelsen

- Vi mener det politiet begrunner sin begjæring med, ikke gir skjellig grunn til mistanke om forsettlig drap, sier 37-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Aftenposten.no.

- Forklarte din klient seg i retten?

— Han var villig til å forklare seg, men hverken vi eller politiet hadde spørsmål til ham utover det han har forklart i avhør.

- Erkjenner din klient skyld for uaktsomt drap?

— Det vil jeg ikke kommentere.

Siktet for andre forhold

Da politiets beredskapstropp gikk til aksjon mot bilverkstedet i Oppegård mandag kveld, ble de to mennene pågrepet og siktet for helt andre forhold enn drap.

37-åringen ble pågrepet etter anmodning fra Sunnmøre politidistrikt, som hadde siktet ham for fredsforstyrrelse.

— Det er noe som i Oslo medfører en bot, sier advokat Elden i en kommentar.

Siktet for dokumentforfalskning

64-åringen var siktet for dokumentforfalskning - falske bilskilter, ifølge hans forsvarer, advokat Aase Sigmond. Dette var årsaken til at politiet kunne ransake leiligheten til 64-åringen.

Begge de siktede ønsket at pressen skulle få lov å være til stede under fengslingsmøtet.

— Min klient ville ha åpne dører, han ønsket at pressen skulle få innsyn i grunnlaget for mistanken, sier Sigmond.

Skjult i skogen

16 år gamle Sigrid ble mandag kveld funnet drept, pakket inn og delvis skjult i et skogholt like bak bilverkstedet der de to drapssiktede, en 37 år gammel mann fra Ålesund og en 64-åring fra Akershus, ble pågrepet kort tid tidligere.

De to ble torsdag fremstilt for i Oslo tingrett, der politiet bak lukkede dører begjærte dem varetektsfengslet i fire uker.

Begge siktede nekter kjennskap til Sigrids død og erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap.

37-åringen, som tidligere er dømt for grov vold med en jernstang mot en ung kvinne, er pekt ut som hovedmannen i saken.