OSLO: En mulig femte sesong av Paradise Hotel er under planlegging, og i år søker produksjonsselskapet Mastiff etter deltakere i noe utradisjonelle leire.

— Det er sendt en henvendelse til partiets hovedkontor, med en klar oppfordring om at samfunnsengasjerte mennesker med sterke meninger skal søke, sier leder Bjørnar Moxnes i partiet Rødt til Aftenposten.

«Glem alle fordommer om hvem vi leter etter. Brenner du for noe, har du et samfunnsengasjement, føler du at du ikke passer inn i den «typiske» Paradise Hotel klisjeen... Vi søker nettopp deg, fordi du ønsker å sette en dagsorden», står det i brevet fra Mastiff til Rødt.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes utelukker ikke deltakelse i Paradise Hotel - dersom partiet ønsker det. Foto: NTB Scanpix

— Skal være rimelig desperate

Moxnes selv har ikke umiddelbare planer om å stille opp.

- Kommunikasjonsrådgivere vil kanskje si at all PR er god PR, vi det er ingen tvil om at vi trenger å bli langt mer synlige hvis vi skal komme inn på Stortinget neste år. Men jeg tror vi skal være rimelige desperate hvis vi sender meg, sier Moxnes.

Han understreker likevel at han vil bøye seg for partidemokratiet.

- Dersom partistyret skulle mene at det er en god idé at jeg deltar, vil jeg stille opp for partiet, sier Moxnes.

Han har liten tro på at programmet vil bli en suksess dersom politikere som først og fremst vil snakke politikk skal få innpass.

— Jeg tenker at vi skal la Paradise være Paradise, og at de har funnet et konsept som fungerer godt i sin sjanger. Det er ikke så veldig sexy at jeg eller andre skulle stilt opp og snakket om fylkeskommunens fremtid. Da ville nok seertallene falt ganske fort, medgir Moxnes.

Fornyer Paradise Hotel

Mastiff, som lager programmet, forteller at fremstøtet er et forsøk på å fornye programkonseptet for en mulig femte sesong.

— Vi forsøker nå å åpne døren for flere som kanskje anser seg ekskludert fra Paradise Hotel. Vi vil utfordre oss selv og seerne med andre typer enn de man tradisjonelt tenker på som gjester på Paradise Hotel, sier produsent Arne Thoresen.

Han er ikke fremmed for deltakere som er svært opptatt av både fylkeskommunens fremtid og rammene i eldreomsorgen, selv om han fremhever at konseptet ikke skal endres.

— Hvis du mener at du kan vinne Paradise Hotel med det budskapet, er du velkommen som deltaker. Men det viktigste er fortsatt at du må ha lyst til å vinne i det finurlige spillet Paradise Hotel er, sier Thoresen.

- Hvilke andre organisasjoner har dere kontaktet?

— Nå er det fortsatt litt tidlig i prosessen. Men la meg si det slik: Hvorfor skal ikke en fra kvinnegruppen Ottar kunne vinne Paradise Hotel, sier Thoresen.

Han understreker også at alle vil gå gjennom en normal castingprosess, for å få klargjort hvorvidt de er egnet for programmet.

Han mener kritikken om at programmet bare velger ut jenter med flotte kropper er uberettiget.

- Men det er faktisk svært varmt, over 30 grader når vi spiller inn. Da må man ha folk som føler seg komfortable med å gå i bikini eller badebukse, sier Thoresen.

Petter Pilgaard Rødt-velger?

Moxnes tror Rødts velgere og medlemmer har vært lite representert i de første fire sesongene av det populære realityprogrammet.

— Det kan være Petter Pilgaard har en Rødt-velger i magen, selv om jeg vel har mine tvil. Vi har ikke fått høre så mye om hva deltakerne mener om kommersialisering av eldreomsorg og rammene i aktivitetsskolen tidligere, sier Moxnes.

— Vil du oppfordre eller fraråde Rødt-medlemmer til å delta?

- Jeg vil ikke fraråde det. Jeg stoler på at fornuften er jevnt fordelt fra topp til bunn i partiet, sier Moxnes.

Produsent Arne Thoresen presiserer at det ikke er 100 prosent sikkert at det blir en ny sesong av realityprogrammet.