MANNHEIM:Den største seieren jeg har vært med på , sa Mats Zuccarello Aasen til NTB.

Norge slo Tsjekkia sensasjonelt 3-2 i ishockey-VM menn tirsdag. Det er første gang Norge slår Tsjekkia i OL— eller VM-sammenheng.

Miraklenes tid er helt klart ikke forbi. Utrolig deilig i og med at alle har nedvurdert oss. Det er kommet inn ungdommer med vinnervilje som jobber livet av seg , sa Zuccarello Aasen.

Han ordnet norsk ledelse i 1. periode fremspilt av Patrick Thoresen og Tommy Jakobsen.

Jaromir Jagr utlignet etter 27.56 i fem mot tre, men Lars Løkken Østli brukte bare drøyt to minutter på å sende Norge tilbake i ledelsen.

Anders Bastiansen la på til 3-1 4.23 inn i sluttperioden etter lekker assist fra Mathis Olimb, som liggende på isen fikk sendt pucken videre. Jagr reduserte sju minutter før full tid, men Norge holdt unna mot stornasjonen og sikret en sensasjonell seier.

Ekstra godt å vinne ettersom vi fikk en del utvisninger mot oss , mente Aasen.

Pål Grotnes sto en meget god kamp i det norske buret (stoppet 44 av 46 skudd). Norge åpnet med 2-5 mot Sverige, men Roy Johansens mannskap fikk en solid opptur mot Tsjekkia.

Hvor godt kan Norge gjøre det i VM? Bli med i diskusjonen.