OSLO: 22-åringen, som var tippet til topplassering, nådde ikke fram til Eurovision-publikummet og endte til slutt på en overraskende 20. plass av totalt 25 finalister. Kun 35 poeng fikk det norske bidraget av Eurovision-landene.

Like etter at tyske Lena Meyer-Landrut ble annonsert som vinner med låten «Satelite», innrømmet Solli-Tangen at han var noe skuffet.

– Vant fortjent

– Litt skuffet er jeg. Men jeg er fornøyd med egen innsats. Tyskland vant fortjent, og jeg må bare gratulere Lena, sa han.

Den norske delegasjonen, med Didrik i spissen, bar imidlertid lite preg av nederlaget da de forlot arenaen i 1.30-tiden lørdag. En oppspilt Solli-Tangen var definitivt klar for å vinne festen.

– Jeg er i kjempeform. Hvorfor skal jeg være skuffa? Bare det å få lov til å være en del av dette får meg til å føle meg som en vinner, sa han.

Ikke nervøs

Solli-Tangen har ikke noe godt svar på hvorfor «My heart is yours» endte farlig nær sisteplass.

MGP-ekspert Jostein Pedersen kritiserte 22-åringen for å virke stiv under opptredenen. Selv mener Didrik at han hadde kontroll på nervene.

– Jeg vet ikke hva som gikk galt. Jeg var ikke nervøs og gjennomførte det beste jeg kunne, sa han.

Ved godt mot

Låtskriver Hanne Sørvaag var også ved godt mot, selv om også hun uttrykte en viss skuffelse over det europeiske publikummet.

– Jeg synes han gjennomførte dette strålende og hadde fortjent flere stemmer. Men det er ikke så lett å forutsi Eurovision-publikummet. Dette var tydeligvis ikke det store balladeåret, sier hun til NTB.

Sørvaag gjorde det imidlertid langt bedre med sin andre finalelåt, Georgias bidrag «Shine» fremført av Sofia Nizharadze. Georgia endte på niende plass.