Etter en marerittstart på sesongen har Arsène Wengers mannskap slått kraftig tilbake de to siste månedene. Før lørdagens hjemmekamp mot London-nabo Fulham, sto Arsenal med fem strake seirer i hjemlig serie. Muligheten til den sjette glapp etter en overraskende uinspirert og tafatt dag på jobben for vertene.Begge lag spilte seg til sporadiske sjanser i første omgang, men alt i alt savnet store deler av kampen både tempo og kreativitet. Heller ikke målmaskinen Robin van Persie virket nok på hugget til å utgjøre den store forskjellen.

Nederlenderen var likevel svært nær å score kampens første mål etter en time, men ballen ble reddet på strek akkurat i tide. Fem minutter senere gikk Fulham i føringen da Thomas Vermaelen på uheldigvis plasserte ballen i eget mål. Situasjonen oppsto etter at John Arne Riise kom på et stormløp fra venstre i straffefeltet og brystet ballen i beina på belgieren.

Ikke lenge etter satte Bobby Zamora ballen i nettet etter en hurtig Fulham-kontring, men engelskmannen ble vinket av for offside.

Wenger gjorde flere offensive bytter i et forsøk på å komme tilbake i London-oppgjøret. Det skulle imidlertid bli midtstopper Vermaelen som rettet opp selvmålet med å utligne åtte minutter før slutt. 26-åringen stanget inn 1-1 i nettaket på et flott innlegg fra Theo Walcott. (©NTB)