Oslo: – Ikke minst på grunn av begrensning i antall løpere blir uttaket vanskelig. Kabalen går nok ikke lett opp, sier langrennssjef Åge Skinstad til NTB.

Norge får med 18 langrennsløpere VM.

– Denne gang blir NM svært viktig selv om internasjonale resultater også teller. I VM vil vi ha løpere i form. Den kan vises i NM, sier Skinstad, som også vurderer å ta med en skiskytter i stafett for menn.

Les også:

Bortsett fra Petter Northug, Marit Bjørgen, Therese Johaug og de rene sprinterne har ikke de norske langrennsløperne toppet resultatlistene så langt i sesongen.

– Vi har mange medaljekandidater. I sprint menn og distanse kvinner er det tre fire kandidater, mens det er to tre i sprint kvinner. I distanse menn er så langt Petter Northug, Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby medaljekandidater, mener langrennssjefen.

Får 18 av 32 plasser

Norges Skiforbund har latt langrenn få 18 utøvere av den totale norske kvoten på 32 i nordiske disipliner. Trolig blir det åtte kvinnelige og ti mannlige langrennsløpere.

– Vi må ha nok løpere som er aktuelle for stafettene, kanskje seks gutter og seks jenter. Spesialsprintere skal vi også ha. Det norske folk kan alt nå belage seg på at de antatt fjerde- og femtebeste i skiathlom og femmila ikke får gå de distansene i VM, sier Skinstad.

Håper på kvoteplass

Han har håp om at Ola Vigen Hattestad kan bli med på sin kvoteplass. Den gjelder kun sprint, men han er også meget aktuell i sprintstafett hvor han så sent som sist søndag hadde suksess i verdenscupen i Liberec.

Kvoteplassene gjelder kun i individuelle distanser, ikke stafett. Ifølge Skinstad blir sprintstafett et tolkningsspørsmål ettersom Ola Vigen Hattestad også vant der i VM i Liberec.

Norges Skiforbund aksepterer at Johan Kjølstad ikke får friplass i VM. I Liberec ble han verdensmester i lagsprint sammen med Vigen Hattestad.

For Petter Northug er det naturligvis ikke aktuelt å benytte kvoteplassene fordi han er aktuell på de korte distansene. Som kvotedeltaker hadde Norges største mannlige utøver bare fått gått distansene han er tittelforsvarer i.

Har du tips til sportssaker? Send en mail til sporten@fvn.no