— Det er viktigere å leve på gode juleminner enn å forsøke å gjenskape dem, sier programdirektør Nils Stokke i NRK Super tilAftenbladet.

Han slår fast at det er uaktuelt for NRK å sende den populære adventserien om igjen.

— «Jul i Skomakergata» er ikke lenger godt nok barne-TV, sier Stokke.Tidligere har statskanalen gitt litt ulike signaler om muligheten for å få Skomakergata tilbake på tv. I 2008 ga statskanalen uttrykk for at den vurderte saken.

LES OGSÅ: - Vil vurdere å vise Skomakergata(ekstern lenke)

Nå er statskanalen langt mer kategorisk avvisende:

— Serien er for langsom, temaene som blir tatt opp er uaktuelle, fortellerstilen er gammeldags. I det hele tatt er serien umoderne, og det ville svært mange oppdaget dersom de hadde sett serien om igjen.

Stokke forstår veldig godt at mange voksne vil se «Jul i Skomakergata» på ny, og at de vil at egne barn skal få den samme gode opplevelsen som de hadde selv.

— Adventstiden er jo veldig mye nostalgi og kos. Dette er nok hovedårsaken til at så mange vil ha denne serien om igjen. For noen år siden viste vi den for en fokus-gruppe som også besto av barn, og konklusjonen var klar; den appellerte ikke lenger sterkt nok. Men den viktigste årsaken til at vi ikke vil vise den, er de redaksjonelle vurderingene som jeg nevnte.

SE HVA SKOMAKERFANSEN SKRIVER: Facebooksiden «Vi ønsker Jul i Skomakergata tilbake på norsk fjernsyn!»(ekstern lenke)

«Jul i Skomakergata» ble første gang vist i 1979. Den ble også vist i 1981, 1984, 1988, 1993, 1998 og 2003. Det er fullt mulig å kjøpe serien på DVD. NRK selger der gjennom nettbutikken sin for 199 kroner